Fortuna-szombat,12. forduló: Egy öngól is elég volt a sárga-kékek öröméhez

A DAC szombaton egygólos győzelmet aratott a Liptovský Mikuláš otthonában, és pontszámban beérte a Žilinát és a Spartak Trnavát.

Fortuna-szombat,12. forduló: Egy öngól is elég volt a sárga-kékek öröméhez
Fotó: dac1904.sk

A mérkőzés elején szabálytalanságok tördelték a játékot, de nem kellett sokat várni az első komolyabb helyzetre. A nyolcadik percben a hazaiak egy ügyes kényszerítővel lepték meg a DAC védelmét, Káčerík lövését viszont Petráš magabiztosan fogta. Egy perccel később ugyancsak a sárga-kékek hálóőrének kellett résen lennie a Jendrišek felé érkező beadás során. Nem sokkal később feljegyezhettük a vendégek első veszélyesebb helyzetét, de Krstović lövését blokkolták, majd Kalmár tekert centikkel mellé. Továbbra is támadásban maradt a DAC, Dimun szép lövése még elkerülte a kaput, a 20. percben viszont már a hálóban volt a labda. Krstović centerezett a jobb szélről, Bielák pedig olyan szerencsétlenül ért bele a rövid saroknál, hogy a labda a hálóban kötött ki. A hazaiak öt percen belül válaszolhattak volna, Gaži lövését viszont fogta Petráš. A félidő vége előtt még kilátástalanabbá vált a hazaiak helyzete, ugyanis Bedecs megkapta második sárga lapját, majd automatikusan a pirosat is.

A hazai emberhátrány viszont nem igen látszott meg a játék képén a második félidőben. Noha a DAC birtokolta többet a labdát, komolyabb helyzetet nem igen tudott kialakítani, sőt, olykor a hazaiak próbálkoztak eljutni a sárga-kékek kapujáig – kisebb-nagyobb sikerrel. A 71. percig kellett várni a következő komolyabb helyzetre, Ramadan passzát követően viszont Gavrić centikkel a kapu mellé sarkazott. Ahogy teltek a percek, úgy váltak bátrabbá a hazaiak. A 85. percben Popovič fejesét fogta Petráš, majd Voško lőtt éles szögből fölé. A végén még Sváček kapus is feljött fejelni egy szögletnél, de így sem tudtak egyenlíteni a hazaiak, így maradt a 0:1.

A mérkőzés: MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC DAC 1904 0:1

A DAC így pontszámban beérte a Spartak Trnavát és a Žilinát. Utóbbi csak döntetlenezett az eddig négymeccses vereségszériát húzó trenécsniekkel. A vezetést a vendégek szerezték meg a második félidő elején Soares révén, ám valamivel több mint negyed órával később érkezett is a zsolnaiak válasza Jambor által. A végén a trencséni Letenay néhány perc alatt két sárga lapot is begyűjtött, de ez már nem osztott, nem szorzott.

A besztercebányaiak visszavágtak a Michalovcének a szezon eleji vereségért. Az újonc az első félidő derekán szerezte meg a vezetést Faško fejesével, de a nagymihályiak rögtön a fordulást követően egyenlíteni tudtak Kanu találatával. Az öröm viszont nem tartott sokáig, ugyanis öt perccel később Faško újfent mattolni tudta Szárazt, majd negyed órára rá Polievka beállította a 3:1-es végeredményt.


A szombati eredmények:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC DAC 1904 0:1 (0:1)

Gólszerző: 20. Bielák (öngól)

MŠK Žilina – AS Trenčín 1:1 (0:0)

Gólszerzők: 75. Jambor – 58. Soares

Piros lap: 90+5. Letenay (AST)

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)

Gólszerzők: 26., 54. Faško, 69. Polievka – 49. Kanu


A pénteki eredmény:

MFK Ružomberok – MFK Skalica 2:0 (1:0)

Gólszerzők: 38. Regáli, 80. Tučný


A forduló további programja:

Október 2. (vasárnap)

ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová (17:30)

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava (18:00)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Polievka (B. Bystrica) – 6 gól
Krstović (DAC) – 6 gól
Ďuriš (Žilina) – 5 gól
Hrnčár (Slovan) – 5 gól
Regáli (Ružomberok) – 5 gól
Myslovič (Žilina) – 4 gól
Cobnan (Podbrezová) – 4 gól

(tt)