Fortuna-szombat, 6. forduló: Halovány játékkal fontos három pontot szerzett a DAC

A DAC egygólos győzelmet aratott Aranyosmaróton a rájátszás 6. fordulójának szombati játéknapján.

Fortuna-szombat, 6. forduló: Halovány játékkal fontos három pontot szerzett a DAC
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Egyik részről sem hozott nagy iramot az aranyosmaróti találkozó, az első komolyabb helyzetre kb. negyed órát kellett várni. A jobb szélen támadtak az aranyosmarótiak, majd a centert Kružliak kifejelte középre, a tizenhatos elé. Ott viszont senkitől nem zavartatva érkezett Tóth, aki egyből kapura durrantott, telibe találva a felső lécet. Az első félidőben szinte helyzetbe sem kerültek a vendégek, de a fordulást követően felgyorsultak az események.

Alig kezdődött el a második játékrész, megszerezte a vezetést a DAC. Remek labdát kapott Ramirez a védők mögé, a kapuig robogva pedig a kifutó Chovan kapus mellett a hosszú sarokba lőtt. Pár perccel később Nebyla, majd Divković került helyzetbe, de az aranyosmaróti hálóőr mindkét esetben bravúrral hárítani tudott. Az 55. percben viszont már ő is verve volt: Andzouana lökete a jobb kapufán csattant. Ezt követően viszont újfent leült a mérkőzés, a hazaiak pedig akkor voltak a legközelebb az egyenlítéshez, amikor a 67. percben Sloboda az előtte álló bolyba bombázta a labdát.

A DAC győzelmével fontos három pontot szerzett és ideiglenesen, de hét pontra megközelítette az éllovas Slovant. Vetélytársa azonban még a hétvége folyamán pályára lép.

A mérkőzés: FC ViOn Zlaté Moravce – FC DAC 1904 0:1

Gyorsan lerendezte a Spartak Trnava a Trenčín elleni bajnokit, a piros-feketéknek még negyed óra sem kellett, hogy beállítsák a végeredményt. A hetedik percben Koštrna ívelését követően Bamidele Isa fejelt a vendégek kapujába, majd nem sokkal később Ristovski mattolta Kukučkát. A Spartak győzelmével tartja az ötpontos különbséget a DAC-cal, míg a Trenčín vereségszériája hat meccsre nőtt.

Átvette a vezetést az alsóházban a Ružomberok, amely hazai pályán 2:0-ra verte a Sereď együttesét. A gól nélküli első félidőt követően a 70. percben betaláltak a hazaiak: Brenkus éles beadását Regáli továbbította a kapuba. A 88. percben eldőlni látszott a meccs, ugyanis Takáč szabadrúgását követően újfent az első gólt szerző Regáli volt eredményes. A vendégek viszont szinte azonnal válaszolni tudtak, Iván góljával visszajött a Sereď a mérkőzésbe. Az egyenlítésre azonban már nem futotta az erejéből, így a három pont Rózsahegyen maradt.

Az alsóház alsó felén maradt minden a régiben: nem született gól Garamszentkereszten, ahol a Pohronie a Nitra együttesét fogadta, és ugyancsak pontosztozkodás lett a vége a Senica-Michalovce találkozónak. A vezetést a DAC-tól kölcsönkapott Bednárral felálló vendégek szerezték meg a 29. percben Popovits találatával, de az erdőhátiak még a félidő vége előtt egyenlíteni tudtak Asanović révén. A második játékrészben már egyik csapat sem tudott betalálni.


A szombati mérkőzések:

Felsőház:

FC ViOn Zlaté Moravce – FC DAC 1904 0:1 (0:0)

Gólszerző: 50. Ramírez

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 2:0 (2:0)

Gólszerzők: 7. Bamidele Isa, 13. Ristovski 


Alsóház:

MFK Ružomberok – ŠKF Sereď 2:1 (0:0)

Gólszerzők: 70., 88. Regáli – 90. Iván

FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Gólszerzők: 42. Asanović – 29. Popovits

FK Pohronie – FC Nitra 0:0


A forduló további programja:

Felsőház:

Április 25. (vasárnap)

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava (16:00)


A bajnokság állása a szombati mérkőzéseket követően:

Felsőház:

Alsóház:

Góllövőlista:

Ramirez (DAC) – 16 gól
Balaj (ViOn) – 14 gól
Kalmár (DAC) – 13 gól
Ratao (Slovan) – 13 gól
Kurminowski (Žilina) – 12 gól
Divković (DAC) – 10 gól
Čataković (Trenčín) – 10 gól
Holman (Slovan) – 9 gól
Regáli (Ružomberok) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól

(tt)