Fortuna-szombat, 20. forduló: Nehezen, de győzni tudott a Slovan, idegenből hozott három pontot a Trenčín és a Spartak

Öt bajnokit rendeztek szombaton a Fortuna Liga 20. fordulójában.

Fortuna-szombat, 20. forduló: Nehezen, de győzni tudott a Slovan, idegenből hozott három pontot a Trenčín és a Spartak
Fotó: TASR

Kilencven perc alatt csak szenvedett a Slovan a Pohronie ellen, sőt a mérkőzés egy-egy fázisában a vendégek birtokolták többet a labdát. A gól nélküli első félidőt követően a hazaiak rögtön a második játékrész elején megszerezték a vezetést: Weiss ugratta ki Strelecet, aki balról középre játszott, Danielnek pedig öt méterről már csak a kapuba kellett passzolnia. A hajrában a Pohronie egyenlíthetett volna, de Galuška tizenegyesből a kapu fölé durrantott.

A Ružomberok 2016 óta nem tudott nyerni Aranyosmaróton, és most szombaton sem sikerült. Pedig a lehetőség adott volt: a rózsahegyiek már a 12. percben büntetőhöz jutottak, de Maslo a felső léc fölé lőtt. Az aranyosmarótiak pedig büntettek: egy beívelést követően Maslo nem tudott fejjel felszabadítani, az üresen álló Menich pedig ollózó mozdulattal a kapuba talált. Két percre jött a második gól is, Kovaľ remekül érkezett egy jobb oldali beadásra és a hosszúba lőtt. A vendégek a fordulást követően Ďungel révén szépíteni tudtak, de a hazaiak percekkel később végleg eldöntötték a mérkőzést: Kovaľ fejelt védhetetlenül a kapuba.

A sereghajtó Senica mindent megtett, hogy életben tartsa felsőházbeli reményeit, de a Trenčín túl nagy falatnak bizonyult. A vezetést ugyan a hazaiak szerezték meg már a 12. percben, de a trencséniek még a félidő előtt egyenlíteni tudtak, a második játékrészben pedig a vezetést is megszerezték. A senicaiak a 77. percben egy öngóllal egyenlítettek: Asanović lövését Kapuadi a saját kapujába továbbította. Csakhogy a túloldalon a trencséniek szinte azonnal válaszoltak, méghozzá ők is öngóllal. Kadák szögletét követően a DAC egykori játékosáról, Šimčákról került a saját kapujába a labda. A Senica erejéből már nem futotta újabb egyenlítésre, így a Trenčín fontos három ponttal gazdagodott.

Akárcsak a Sereď, amely Miloš Lačný duplájával győzedelmeskedett Nagymihályban. A Spartak Trnava is idegenből hozta el a három pontot: a szenvedő fél a Nitra volt, a mérkőzés egyetlen találatát Savvidis szerezte a 79. percben.

 

A szombati eredmények:

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok 3:1 (2:0)

Gólszerzők: 30. Menich, 32., 73. Kovaľ – 71. Ďungel

ŠK Slovan Bratislava – FK Pohronie 1:0 (0:0)

Gólszerző: 48. Daniel

FK Senica – AS Trenčín 2:3 (1:1)

Gólszerzők: 12. Košťál, 77. Kapuadi (öngól) – 37. Čataković (11-esből), 67. Corryn, 78. Šimčák (öngól)

MFK Zemplín Michalovce – ŠKF Sereď 0:2 (0:0)

Gólszerző: 56., 83. Lačný

FC Nitra – FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gólszerző: 79. Savvidis


A forduló további programja:

Február 21. (vasárnap)

FC DAC 1904 – MŠK Žilina (15:00)


A bajnokság állása a szombati mérkőzéseket követően:

Góllövőlista:

Kalmár (DAC) – 12 gól
Balaj (ViOn) – 11 gól
Kurminowski (Žilina) – 9 gól
Ratao (Slovan) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Ramirez (DAC) – 8 gól
Divković (DAC) – 8 gól
Faško (Nitra) – 8 gól
Holman (Slovan) – 8 gól
Strelec (Slovan) – 7 gól
Čataković (Trenčín) – 7 gól

(tt)