Fortuna-szombat, 19. forduló: Nem tudott nyerni a Slovan, komoly lehetőség előtt a DAC

Az eredetileg tervezett négyből csupán három bajnokit rendeztek meg szombaton a Fortuna Liga 19. fordulójában.

Fortuna-szombat, 19. forduló: Nem tudott nyerni a Slovan, komoly lehetőség előtt a DAC
Fotó: TASR

A pálya alkalmatlansága miatt el kellett halasztani a Sereď-Nitra találkozót, amit Aranyosmaróton rendeztek volna meg. A két csapat már meg is egyezett az új időpontban: február 23-án, kedden 14 órakor mérkőznek meg egymással.

Fontos három pontot szerzett, ezzel megerősítette felsőházbeli tagságát a Spartak Trnava, amely  a sereghajtó Senicát fogadta. Az első negyvenöt percben nem sok említésre méltó történt a pályán, a második félidő elején viszont a hazaiak egy gyönyörű lövéssel megszerezték a vezetést – Mikovič a tizenhatoson kívülről vette be Fryšták kapuját. A vendégek játékában nem volt benne a gól, a nagyszombatiakéban viszont igen: Vlasko a hajrában bebiztosíthatta volna csapata győzelmét, de csak a kapufát találta el.

A Žilina esélyt sem adott a ViOn-nak, amely négy kapott góllal és nulla ponttal kullogott haza. A sárga-zöldek az első félidő vége előtt szerezték meg a vezetést: egy tetszetős akció során Taofiq Jibril bombázott a hálóba. A második játékrészben a zsolnaiak góllal ajándékozták meg ellenfelüket: Kopas rövid hazaadására Kovaľ csapott le, majd Petráš lába között a kapuba gurított. Csakhogy a ViOn nem sokáig reménykedhetett még az egy pontban sem. Pár perccel később Ďuriš jobb oldali beadását Moško a saját kapujába továbbította, majd Iľko szlalomozott át a vendég védőkön és megszerezte csapata harmadik találatát is. De ez még nem volt minden. A hajrába érve szabadrúgáshoz jutott a Žilina, de előbb Bichakhchyan, majd Kopas próbálkozása is levágódott. A labda a csereként beálló Slebodníkhoz került, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Sorozatban hat győztes bajnoki után botlott a Slovan, amely hiába támadott többet, nem tudott betalálni a télen több alapemberét is elveszítő Ružomberok ellen. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, így komoly lehetőséget kapott a vasárnap pályára lépő DAC: ha legyőzi a Trenčínt, három pontra megközelíti a listavezető pozsonyiakat.


A szombati eredmények:

ŠKF Sereď – FC Nitra – elhalasztva

FC Spartak Trnava – FK Senica 1:0 (0:0)

Gólszerző: 51. Mikovič

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (1:0)

Gólszerzők: 41. Jibril, 65. Moško (öngól), 69. Iľko, 83. Slebodník – 61. Kovaľ

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 0:0
 

A forduló további programja:

Február 14. (vasárnap)

FK Pohronie – MFK Zemplín Michalovce (14:00)

AS Trenčín – FC DAC 1904 (15:00)


A bajnokság állása a szombati mérkőzéseket követően:

Góllövőlista:

Kalmár (DAC) – 11 gól
Balaj (ViOn) – 11 gól
Kurminowski (Žilina) – 9 gól
Ratao (Slovan) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Divković (DAC) – 8 gól
Faško (Nitra) – 8 gól
Holman (Slovan) – 8 gól
Ramirez (DAC) – 7 gól
Strelec (Slovan) – 7 gól


(tt)