Fortuna-szombat, 15. forduló: Ramirez és Nicolaescu góljával győzött a DAC Nagyszombatban VIDEÓ

A DAC 2:0-s győzelmet aratott a Spartak Trnava otthonában szombaton, a Fortuna Liga 15. fordulójában, ezzel újfent a bajnokság élére állt.

Fortuna-szombat, 15. forduló: Ramirez és Nicolaescu góljával győzött a DAC Nagyszombatban VIDEÓ
Fotó: TASR

Az első félidőben támadófutballal rukkoltak elő a felek, de a temérdek akció ellenére mindkét csapat hadilábon állt a helyzetek befejezésével. A 6. percben a hazai védelem blokkolta szögletre Kalmár lövését, majd Divković próbálkozását hárította Rusov. Nem sokkal később újfent a horvát támadó került helyzetbe, de a nagyszombati kapus ezúttal is a helyén volt. A hazaiak első komolyabb helyzetére több mint húsz percet kellett várni, Pačinda fejese viszont a kapu fölé szállt. A nagyszombatiak a 31. percben szabadrúgásból, majd két ellentámadással veszélyeztethettek, de egyik helyzetből sem tudtak betalálni.

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, és kegyetlenül kihasználták a hazai csapat hibázásait. Az 55. percben Balić ívelte a labdát előre, Grič pedig aláfutott, mögötte Ramirez ügyesen levette, majd a kifutó Rusov mellett a kapuba helyezett. A hazaiak alig ocsúdtak fel a bekapott gólból, újfent betalált a DAC: egy jobboldali szöglet után a beívelt labda egészen a hosszú saroknál landolt, Nicolaescu lábán, aki kicsit megküzdött vele, de végül a kapuba tudta juttatni. Hamar szépíthetett volna a Spartak, de a DAC kapuját őrző Jedlička két parádés védést is bemutatott: előbb Saymon fejesét hárította reflexből, majd a második hullámban érkező Pačinda próbálkozását hatástalanította. A túloldalon a második gólt jegyző Nicolaescu növelhette volna csapata előnyét, de lövése és nem sokkal később fejese is a kapu fölé szállt. A hazai csapat a hajrára sem tudott felpörögni, így a DAC elhozta a három pontot Nagyszombatból.

A mérkőzés: FC Spartak Trnava – FC DAC 1904 0:2

Nem bírt a ViOn a gyengécske Michalovcével, amely így értékes pontot szerzett Aranyosmaróton. A Ružomberok viszont a vártnál könnyebben intézte el a Nitrát. A hazaiak már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés végkimenetelét: Madleňák már a 8. percben betalált, majd Almási és Takáč három perc alatt háromgólosra növelte csapata előnyét. A nyitraiak a második félidőben sem tértek magukhoz a pofontól, így sorozatban harmadik bajnokijukat is elveszítették.

A Žilina sikeresen legyűrte az utóbbi időben egyre kellemetlenebb ellenfélnek számító Pohroniét. A hazaiak Bernát és Ďuriš góljával már 2:0-ra vezettek, Blahút hajrában szerzett találata már csak a szépítésre volt elég.
 

A szombati eredmények:

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Zemplín Michalovce 0:0

MFK Ružomberok – FC Nitra 3:0 (3:0)

Gólszerzők: 8. Madleňák, 35. Almási, 38. Takáč

MŠK Žilina – FK Pohronie 2:1 (1:0)

Gólszerzők: 43. Bernát, 76. Ďuriš – 89. Blahút

FC Spartak Trnava – FC DAC 1904 0:2 (0:0)

Gólszerzők: 56. Ramírez, 60. Nicolaescu


A forduló további programja:

November 29. (vasárnap)

AS Trenčín – ŠKF Sereď (14:00)

FK Senica – ŠK Slovan Bratislava (15:00)


A bajnokság állása a szombati mérkőzéseket követően:

Góllövőlista:

Balaj (ViOn) – 10 gól
Kurminowski (Žilina) – 9 gól
Kalmár (DAC) – 9 gól
Bichakhchyan (Žilina) – 9 gól
Divković (DAC) – 8 gól
Faško (Nitra) – 7 gól
Ratao (Slovan) – 7 gól
Ramirez (DAC) – 6 gól
Almási (Ružomberok) – 6 gól
Malec (Senica) – 5 gól
Strelec (Slovan) – 5 gól
Balić (DAC) – 5 gól


(tt)