*á.š Fortuna-péntek, 17. forduló: Későn érkezett a dráma Aranyosmaróton | DAC

Fortuna-péntek, 17. forduló: Későn érkezett a dráma Aranyosmaróton

Tovább növelte előnyét a Slovan, amely a vártnál nehezebben győzte le a Zlaté Moravce együttesét a Fortuna Liga 17. fordulójában.

Fortuna-péntek, 17. forduló: Későn érkezett a dráma Aranyosmaróton
Fotó: TASR

Izgalmasan indult a mérkőzés, ifj. Weiss már az ötödik percben védésre kényszerítette Kira kapust, nem sokkal később pedig a túloldalon kellett Chovannak szögletre tornáznia Mondek lövését. A 11. percben Green mehetett egy az egyben Kirára, de az aranyosmaróti hálóőr eszén nem tudott túljárni. Ezt követően leült a mérkőzés, a következő nagyobb helyzetre a félidő végéig kellett várni, Gamboš viszont nem tudta kihasználni a pozsonyi védelem hibáját.

Negyed óra telt el a második játékrészből, és megszerezte a vezetést a Slovan. Egy jobbról érkező lapos beadást követően Kankava lőhetett, ám az aranyosmaróti védők blokkolni tudtak. A kipattanó a tizenhatos határán érkező Rabiuhoz került, ő pedig védhetetlenül a bal felsőbe tüzelt. Továbbra is a hazaiak maradtak támadásban, Medveděv lövése centikkel ment mellé, majd nem sokkal ez után ugyan Henty betalált, de a videobíró nem adta meg a találatot, mivel a gólpasszt adó Medveděv lesen kapta a labdát. Öt perccel később már szabályos gólt szerzett a Slovan: ifj. Weiss kapott középen labdát, majd húsz méterről laposan a hosszúba lőtt. Az i-re a pontot a 94. percben tehette volna fel a Slovan, de ifj. Weiss szögletét követően a csúsztatott fejes a felső lécen csattant. A kihagyott helyzet megbosszulta önmagát, a hosszabbítás utolsó percében egy lefejelt beadást követően Ďubek lőtt a hazai kapuba. Ez viszont már csak a kozmetikázásra volt elég, a Slovan elvitte a három pontot Aranyosmarótról, és tovább növelte előnyét a tabella élén.


A pénteki eredmény:

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0)

Gólszerzők: 90+6. Ďubek – 60. Rabiu, 82. Weiss


A forduló további programja:

December 4. (szombat)

FK Senica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (15:00)

FC DAC 1904 – FK Pohronie (15:00)

MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok (15:00)

ŠKF Sereď – AS Trenčín (15:00)


December 5. (vasárnap)

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava (17:00)


A bajnokság állása:

Góllövőlista:

Henty (Slovan) – 9 gól
Kadák (Trenčín) – 7 gól
Regáli (Ružomberok) – 7 gól
Zmrhal (Slovan) – 7 gól
Sukisa (Senica) – 7 gól
Ristovski (Trnava) – 7 gól
Lačný (Pohronie) – 6 gól


(tt)