*á.š Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Nem bírt a Slovannal a DAC – távolabb a második hely | DAC

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Nem bírt a Slovannal a DAC – távolabb a második hely

A DAC 1:3-as vereséget szenvedett a Slovannal szemben a harmadik forduló elhalasztott mérkőzésén.

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Nem bírt a Slovannal a DAC – távolabb a második hely
Fotó: Cséfalvay Á. András

Slovan-helyzettel kezdődött a mérkőzés: Medveděv iramodott meg jobb oldalt, majd középre tette a labdát Medvednek, akinek közeli lövését Jedlička óriási bravúrral védte. Kiegyenlített játékkal folytatódott a találkozó, a DAC első komolyabb helyzetére a 13. percig kellett várni – ekkor egy ígéretes támadást követően Greif fogta Kalmár tekerését. Pár perccel később viszont már a kapuban táncolt a labda: Divković szögletből adta be a labdát, Greif kissé aláfutott, Kalmár pedig a hosszú oldalon a kapuba bólintott. Nem örülhettek sokáig a hazaiak, ugyanis a Slovan pár perccel később egyenlíteni tudott: Strelec indította Medvedet a leshatáron, aki a védőktől meglógva teljesen egyedül mehetett kapura, és a kimozduló Jedlička lába között a kapuba gurított. A félidő végéig még Greifnek kellett bemutatnia két, Jedličkának pedig egy védést, de több gólt már nem láthatott a MOL Aréna közönsége.

A második játékrész elején Schäfer előtt adódott óriási lehetőség, de kétszeri próbálkozásra sem tudott betalálni. A hazaiak láthatóan nagyobb sebességre kapcsoltak, de a pozsonyiak jól állták a támadásokat. Az 55. percben felpörögtek az események: előbb Greif fogta Kalmár jobb felsőbe tartó lövését, majd Jedlička rövid időn belül két bravúrt is bemutatott Medved, illetve Ožbolt próbálkozásánál. Mentek előre becsülettel a hazaiak, mégis a pozsonyiak találtak be. Abena beadása Schäferen irányt változtatva a kapu elé hullott – Ožbolt előtt még elszállt a labda, a túloldalon érkező Moha viszont az üres kapuba bólintott. Az utolsó percekre a hazaiak kinyíltak hátul, ezt pedig kihasználta a Slovan. A ráadás perceiben Ožbolt a félpályáról szinte egyedül mehetett kapura, majd középre adta a labdát. Ratao lemaradt a passzról, Moha viszont már nem: Jedlička mellett elhúzta a labdát és a kapuba emelt.

A DAC tehát nem tudta kihasználni a kínálkozó meccslabdát, így maradt a négypontos különbség a második Žilinával szemben. Bár a sárga-kékek matematikailag még odaérhetnek a második helyre, ehhez viszont elsősorban az kell, hogy hétvégén legyőzzék a zsolnaiakat.

A mérkőzés: FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 1:3


Eredmény:

Felsőház

FC DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:1)

Gólszerzők: 17. Kalmár – 21. Medved, 83., 90+3. Moha 


Korábbi eredmények:

Felsőház

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 2:2 (0:2)

Gólszerzők: 51. Konstantinidis, 53. Žofčák – 22. Vukojević, 45+1. Gamboš

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 2:1 (1:0)

Gólszerzők: 45. Gerec, 65. Almási – 72. Bichakhchyan
 

Alsóház

ŠKF Iclinic Sereď – FC Nitra 1:0 (0:0)

Gólszerző: 47. Špehar

FK Pohronie – FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)

Gólszerző: 53. Abrahám

FK Senica – AS Trenčín 1:3 (0:3)

Gólszerzők: 85. Eneji (11-esből) – 22. Bukari, 26. van Kessel, 31. Roguljić


A bajnokság állása:

Felsőház

Alsóház

(tt)