*á.š Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Bukott a Žilina, meccslabda a DAC-nál | DAC

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Bukott a Žilina, meccslabda a DAC-nál

A DAC és a Slovan összecsapása nélkül telt el a hétvége a Fortuna Ligában, de azért a többiek így sem unatkoztak a futballpályákon.

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló: Bukott a Žilina, meccslabda a DAC-nál
Fotó: Facebook

Sorozatban második mérkőzésén maradt alul a Žilina, amely a kupadöntős Ružomberok otthonában lépett pályára. A hazaiak közvetlenül az első félidő vége előtt szerezték meg a vezetést Gerec révén, majd a második játékrészben Almási növelte kétgólosra csapata előnyét. Néhány perccel később a vendégek Bichakhchyan kicentizett góljával szépítettek, de erejükből többre már nem futotta.

A Žilina és a DAC között így megmaradt a négypontos különbség, viszont a sárga-kékek egy meccsel kevesebbet játszottak.

Nem bírt egymással a Michalovce és a Spartak Trnava. A nagyszombatiak ugyan már 2:0-ra vezettek Nagymihályban Vukojević és Gamoš találatával, de a hazaiak a második játékrészben két perc alatt egyenlítettek, így maradt a pontosztozkodás.

Az alsóházban győzelemnek örülhetett a Radványi Miklós irányította Pohronie, amely egygólos győzelmet aratott a Zlaté Moravce felett úgy, hogy az aranyosmarótiak Tóth és Hrnčár kiállításával kettős emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

A szerediek Špehar találatával verték a Nitra együttesét, míg a Trenčín Senicából hozta el a három pontot úgy, hogy gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

A hétvégének ugyan vége, de a fordulóból még egy mérkőzés hátra van: a DAC szerdán fogadja a már biztos bajnok Slovant. A sárga-kékek annak tudatában léphetnek pályára, hogy ha sikerül két vállra fektetniük a pozsonyiakat, akkor egy pontra megközelítik a zsolnaiakat, akiket éppen jövő héten szombaton fogadnak a MOL Arénában. A dolgok ily módon történő alakulása esetén azon a mérkőzésen a csapatok közvetlenül a második helyért harcolnának, de ez egyelőre csak fikció – folytatás következik szerdán Dunaszerdahelyen.


Eredmények:

Felsőház

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 2:2 (0:2)

Gólszerzők: 51. Konstantinidis, 53. Žofčák – 22. Vukojević, 45+1. Gamboš

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 2:1 (1:0)

Gólszerzők: 45. Gerec, 65. Almási – 72. Bichakhchyan

Július 1. (szerda)

FC DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava (20:00)
 

Alsóház

ŠKF Iclinic Sereď – FC Nitra 1:0 (0:0)

Gólszerző: 47. Špehar

FK Pohronie – FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)

Gólszerző: 53. Abrahám

FK Senica – AS Trenčín 1:3 (0:3)

Gólszerzők: 85. Eneji (11-esből) – 22. Bukari, 26. van Kessel, 31. Roguljić
 

A bajnokság állása:

Felsőház

Alsóház

(tt)