Fortuna Liga, 17. forduló: Győzelemmel búcsúzott a DAC a hazai pályától, két pontot hozott a Slovanon

Idei utolsó hazai bajnokiját játszotta a DAC a MOL Arénában, ahol az utolsó előtti Nitra vendégeskedett.

Fortuna Liga, 17. forduló: Győzelemmel búcsúzott a DAC a hazai pályától, két pontot hozott a Slovanon
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a mérkőzés előtt fogadkoztak, hogy győzelemmel akarnak búcsúzni a hazai pályától, valamint feledtetni szeretnék az egy héttel ezelőtti nagymihályi kisiklást.

Ennek rendje és módja szerint a hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, Divković már az első másodpercekben helyzetbe került, miután Šipoš kapus eladta a labdát a tizenhatoson kívül, de a DAC támadója élesebb szögből nem tudta átemelni a nyitrai hálóőrt. A továbbiakban is a DAC irányított, a nyitraiak viszont rendkívül szívósan védekeztek. Ezt az is mutatja, hogy a következő valamirevaló helyzetre a 18. percig kellett várni, ekkor Vida Kristopher lövése a kapu fölé szállt. Néhány pillanattal később viszont a túloldalon forgott veszélyben a hazaiak kapuja: Beskorovianyi elvétett egy átadást, Gatarič pedig egy az egyben mehetett kapura, a kimozduló Jedlička viszont jól zárta a szöget és bravúrral védett. Tulajdonképpen ez volt a nyitraiak egyetlen és legnagyobb helyzete nemcsak az első félidőben, hanem az egész találkozón. A félidő vége előtt még Divković próbálkozott egy lövéssel, de Šipoš hárítani tudott.

A második játékrészben aztán jól láthatóan bekeményített a DAC, már az első percektől kezdve nyomás alá helyezte ellenfelét. Rövid időn belül Divković, Fábry és Vida Máté került helyzetbe, de a nyitrai hálóőr mindannyiszor védeni tudott. Az 58. percben Ramirezt buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Davis végezte el a tizenegyest, a remekül védő Šipoš azonban kifogta a panamai védő lövését. Úgy tűnt, ezen a napon nem lehet gólt lőni a nyitrai hálóőrnek, de aztán eljött a pillanat, amikor már ő is tehetetlen volt. Ronan szépen találta meg a balról teljesen üresen érkező Divkovićot, aki tolt néhányat a labdán, majd védhetetlenül a hosszúba lőtt. A vezetés tudatában is támadásban maradt a DAC, újabb helyzetet viszont már nem tudtak értékesíteni.

A DAC otthon tartotta a három pontot, így az őszi szezon hajrájában győzelemmel búcsúzott a hazai pályától. Idén már csak egy mérkőzést játszik a DAC – jövő héten a Slovan otthonában vendégeskedik.

A mérkőzés: FC DAC 1904 - FC Nitra 1:0

Újabb értékes pontokat gyűjtött a Michalovce, amely ezúttal a Sereď vendéként tudott diadalmaskodni. Nem született könnyen a nagymihályi győzelem: a találkozó egészen a 80. percig döntetlenre állt, akkor viszont jött Sidibé és megszerezte csapatának a vezetést. A ráadás 4. percében aztán a csereként beálló Hovhannisyan biztosította be a győzelmet.

Gólt nem, sárga lapot viszont annál többet hozott a Zlaté Moravce és a Senica összecsapása: a hazaiaktól öten, míg a vendégektől ketten kaptak sárga lapos figyelmeztetést. Megszerezte első győzelmét Radványi Miklós irányítása alatt a Pohronie, amely Mészáros András találatával elhozta a három pontot Zsolnáról, a trencséniek ideiglenes otthonából.

A forduló rangadóját vasárnap játszották, ezen a három mérkőzés óta nyeretlen Žilina az éllovas Slovant fogadta. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget – ennek az eredménynek talán a DAC örülhet a legjobban, hiszen így 9-ről 7 pontra csökkent a hátránya a listavezetővel szemben.


Eredmények:

FC DAC 1904 – FC Nitra 1:0 (0:0)

Gólszerző: 63. Divković

ŠKF Iclinic Sereď – MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Gólszerzők: 80. Sidibé, 90+4. Hovhannisyan

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Senica 0:0

AS Trenčín – FK Pohronie 0:1 (0:1)

Gólszerző: 45+2. Mészáros

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:0


A bajnokság állása:

(tt)