*á.š Fortuna Liga, 16. forduló: Kalmár nélkül őrizné meg második helyét a DAC | DAC

Fortuna Liga, 16. forduló: Kalmár nélkül őrizné meg második helyét a DAC

A válogatott szünet után újfent a Fortuna Ligáé a főszerep, a hétvégi 16. fordulóban a DAC Nagymihályban vendégeskedik.

Fortuna Liga, 16. forduló: Kalmár nélkül őrizné meg második helyét a DAC
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A DAC az AS Trenčín elleni 3:1-gyel vonult el a válogatott szünetre – a sárga-kékek akkor ezzel a győzelemmel felléptek a tabella második helyére. Peter Hyballa legénysége sorozatban 6 mérkőzésen nem talált legyőzőre a bajnokságban (5 győzelem, 1 döntetlen), és minden bizonnyal mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy ez a sorozat a hétvégén se szakadjon meg.

Ezúttal annak a Michalovcének az otthonában vendégeskednek, amely az eddigi 15 forduló alatt csupán háromszor tudott nyerni, 14 pontjával pedig a tabella 10. helyét foglalja el. A nagymihályiak finoman szólva sincsenek jó formában: utóbbi 6 bajnokijukon nyeretlenek maradtak. Arról viszont nem szabad megfeledkezni, hogy ezeken a találkozókon a Ružomberok és a Slovan is megszenvedett Nagymihályban, mindkét csapat csak 1:0-ra tudott győzni.

A Michalovce mondhatni a DAC egyik kedvenc ellenfelének számít, ugyanis a két csapat 2015 óta 13-szor találkozott a bajnokságban, ezeken pedig 2 döntetlen mellett 9-szer nyerni tudtak a sárga-kékek. Legutóbb augusztusban, a Fortuna Liga 5. fordulójában találkozott a két csapat: a MOL Arénában rendezett mérkőzésen a vendégek már a 8. percben megszerezték a vezetést Sidibe találatával, a hazaiak erejéből pedig csak az egyenlítésre futotta, a második játékrészben Taiwo talált be.

A két csapat legutóbbi mérkőzése: FC DAC 1904 - Zemplín Michalovce 1:1

A sérüléséből felépülő Kristián Koštrna a trencséniek ellen csereként beállva tért vissza, egy hiányzó azonban így is lesz a hétvégi összecsapáson: Kalmár Zsolt szintén csak néhány hete vált bevethető állapotba térdműtétjét követően, a magyar válogatott Uruguay elleni barátságos mérkőzésén azonban bokatörést szenvedett a DAC csapatkapitánya, így előreláthatólag hónapokat kell kihagynia.

„Kalmáron kívül mindegyik futballista egészségesen tért vissza a válogatott összetartásokról. Kapcsolatban vagyunk Zsoltival és bízunk abban, hogy tavasszal mihamarabb visszatér a pályákra. Szomorúak vagyunk a sérülése miatt, de az élet sajnos ilyen helyzeteket is hoz. A Michalovce az első mérkőzésen megmutatta, hogy veszélyes együttes, odahaza csak 1:1-es döntetlent értünk el ellenük. Minőségi a védelmük és a gyors ellentámadásokra építenek. Valószínűleg nálunk lesz többet a labda, és bízom benne, hogy kellőképpen hatékonyak is leszünk. Meg akarjuk őrizni a második helyet”

– nyilatkozta Peter Hyballa a klub honlapjának.

A négy bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozatát megszakító nagyszombatiak ezúttal Trencsénben lépnek pályára – látva a két csapat idei teljesítményét, egyértelműen kijelenthető, hogy háromesélyes találkozóra van kilátás. Az utóbbi két bajnokiján alulmaradó Žilina a Nitra otthonában javíthat, míg az újonc Pohronie az aranyosmaróti ViOn ellen küzdhet meg első pontjaiért Radványi Miklós irányítása alatt.

A lassan már a dobogót ostromló Ružomberok a kiszámíthatatlan Senicát fogadja, míg a listavezető Slovan a Sereď vendéglátójaként folytathatja menetelését.


A 16. forduló műsora:

November 23. (szombat)

AS Trenčín – FC Spartak Trnava (14:00)

FC Nitra – MŠK Žilina (14:00)

MFK Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 (14:00)

FK Pohronie – FC ViOn Zlaté Moravce (14:00)

MFK Ružomberok – FK Senica (15:00)

ŠK Slovan Bratislava – ŠKF Iclinic Sereď (16:00)

 

A bajnokság állása:

(tt)