Felkészülési mérkőzés: Krstović duplájával nyert a DAC a Kassa ellen (FOTÓK)

A téli felkészülés második mérkőzésén Nikola Krstović duplájával nyert a DAC a Kassa ellen. A vendégek a második félidőben szabadrúgásból szépítettek.

Felkészülési mérkőzés: Krstović duplájával nyert a DAC a Kassa ellen (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András - további képekért kattints!

Az új év második edzőmeccsén a szlovák másodosztály ezüstérmesét, a feljutásra pályázó FC Kassa együttesét fogadták a sárga-kékek szombaton a MOL Akadémián.

Adrian Guľa a múlt heti, Soroksár elleni kezdőcsapaton hét helyen változtatott, újra játékba küldte az akkor pihentetett játékosok egy részét. Néhányan azonban preventív okokból kimaradtak a keretből, így összesen 22-en kaptak lehetőséget szombaton.

A fagyos időjárás ellenére is kilátogató szurkolók remek első félidőt láthattak, amelyet egy-egy nagy helyzet indított mindkét oldalon. A hazaiaknál Ramadan, a vendégeknél Pačinda lábában maradt a gól. A DAC egykori gólvágója ziccerénél Petráš védett nagyot. A folytatásban főleg Nikola Krstović volt veszélyes, és kétszer be is vette a kassaiak kapuját. A 23. percben Káčerrel kényszerítőzött, és szemtől szemben a kapussal átemelte Kirát – 1:0. A Fortuna Liga őszi gólkirálya nyolc perccel később éles szögből a kapufát találta el, majd a 38. minutumban megszerezte második találatát is. Káčertól indult az akció, Ramadan Csókához passzolt, aki visszagurított Krstović elé, ő pedig a hosszú alsóba célzott – 2:0. Nem sokkal később a montenegrói csatár lapos lövésére jól ért le Kira.

Nyolc cserével kezdte a második félidőt a hazai csapat, és nehezebben lendült játékba. Így is Ramadan előtt adódott az első nagy lehetőség, majd egy perccel később Gallovič fejelt centikkel Petráš kapuja mellé. Ezt követően inkább a küzdelem dominált és a két tizenhatos között mozgott a labda, nagyobb helyzetre már hiába vártunk. A kassaiaknak még sikerült szépíteni, Mizerák szabadrúgásból talált be a 78. percben – 2:1.

A szombati volt a téli felkészülés utolsó hazai összecsapása, szerdán a csapat a horvátországi Umagba utazik edzőtáborba. Az ottani három felkészülési mérkőzésből az elsőt jövő szombaton, 2023. január 28-án az ukrán élvonalbeli Ruch Lviv ellen abszolválja.


DAC 1904 - FC Kassa 2:1 (2:0)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2023. január 21., szombat, 11:00 ó, borult, szeles idő, +2°C
Góllövők: 23. Krstović 1:0, 38. Krstović 2:0, 78. Mizerák 2:1
Játékvezető: Malárik - Hegedüs, Lauer, 200 néző

DAC: Petráš (61. Veszelinov) - Pinto (46. Kachút), Kružliak (46. Muhamedbegovic), Brunetti (46. Csinger), Davis (46. Andzouana) - Dimun (46. Fazlagić), Káčer (46. Veselovský) - Csóka (46. Blackman), Kalmár (61. Szolgai M.), Ramadan (61. Leginus) - Krstović (46. Niarchos). Edző: Adrian Guľa.

Kassa: Kira (46. Valach) - Jakubko (61. Jonec), Krivák, Šindelár (71. Veselý) - Turčák (46. Gáll), Jakúbek (61. Sovič), Gallovič, Mizerák - Pačinda (71. Turčák) - Sagna (46. Voleský), Lačný (46. Leiner). Edző: Anton Šoltis.
 

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 5:5, mellé 6:3
Szöglet – 5:4
Les – 3:1


(dac1904.sk)