*á.š Felkészülési mérkőzés: Budapesten, a Vasas FC stadionavatóján kapott ki a DAC | DAC

Felkészülési mérkőzés: Budapesten, a Vasas FC stadionavatóján kapott ki a DAC

A DAC a magyar másodosztályban szereplő Vasas FC-től 2:0-ra vesztett a budapesti Illovszky Rudolf Stadion avatóján.

Felkészülési mérkőzés: Budapesten, a Vasas FC stadionavatóján kapott ki a DAC

A magyarországi edzőtáborozás utolsó két mérkőzését elveszítette a csapat – szerdán a MOL Fehérvár FC-től szenvedett 3:1-es vereséget, pénteken pedig a Vasas FC-től kaptunk ki. Mindkét félidőben rengeteg helyzetet alakított ki a dunaszerdahelyi gárda, gólra váltani azonban egyiket sem tudta. A vendéglátók mindkét gólját Birtalan szerezte – előbbit tizenegyesből, utóbbit remek egyéni megmozdulásból.

Az első félidő helyzetekben gazdag párharcot hozott. A 14. percben Kalmár indította a bal szélen Vida Kristophert, aki egy csel után hatalmas kapufát lőtt. Nem sokkal később, a 17. percben Ronan próbálkozott távoli lövéssel, a kapus azonban szögletre mentette. A 20. percben Vida Kristopher remekül célozta meg a kapu jobb alsó sarkát, de a védők még bele tudtak érni. A 25. percben a hazai csapat is helyzetbe került – Király egyedül futhatott kapunk felé, Jedlička azonban hárítani tudott. A 34. percben ismét komoly lehetőség adódott a DAC előtt – Ronan a jobb szélen indította Veselovskýt, aki a hazaiak kapusába lőtte a labdát. A 42. percben Balajti került gólhelyzetbe – Šatkáról lefordulva a hosszú sarok mellé lőtt.

47. percben ismét Vida Kristopher előtt adódott hatalmas lehetőség, próbálkozása azonban a kapu fölé szállt. Az 59. percben Kalmár harcolt ki szabadrúgást, a labdát azonban fölé lőtte. 62. percben Bilenkyi a 16-osban remek ütemben passzolt Divkovićnak, de ez a helyzet is kimaradt. A 71. percben hatalmas helyzet maradt ki – Bilenkyi a kapussal és a védőkkel szemben többször is ziccerbe került, ám ebből sem született gól. A 78. percben a hazaiaknak ítélt a bíró büntetőt, melyet Birtalan értékesített – 0:1. A 79. percben ismét a DAC előtt adódott lehetőség, de Bilenkyi a kapusba lőtt. A 84. percben Kun tolta tovább középen Kalmárnak, de Bősz kapus hárítani tudott. A 88. percben újabb találatot szereztek a hazaiak – Birtalan 22 méterről lőtte ki a bal alsót – 0:2. A 91. percben ismét hatalmas lehetőséget hagyott ki Bilenkyi – a kapus mellett a kapufára lőtt.

A csapat legközelebb jövő héten csütörtökön 20:30-kor a MOL Arénában lép majd pályára – az Európa-liga 1. selejtezőkörében a Cracovia Krakkó ellen. 

Vasas FC - FC DAC 1904 2:0 (0:0)

Illovszky Rudolf Stadion, Budapest XIII. kerület, Magyarország, 2019. július 5., péntek, 20:30 ó.

Góllövők: Birtalan (78., 88.).

Vasas FC: Rados (46. Szmola, 69. Bősz) – Terbe (46. Viczián), Szilágyi (46. Tóth D.), Tóth B. (46. Hajdú), Lakatos (46. Gál) - Hinora, Kovács (82. Ferenczi), Daróczi (46. Szatmári), Rétyi (46. Tóth) – Balajti (46. Nagy), Király (46. Birtalan). Edző: Szanyó Károly.

DAC: Jedlička - Koštrna, Kružliak (70. Beskorovainyi), Šatka, Šimčák (46. Blackman) - Vida M. - Veselovský (46. Bilenkyi), Ronan (70. Bednár), Kalmár, Vida K. (70. Kun) – Divković (70. Švec). Edző: Peter Hyballa.

fcdac.sk