Felkészülési mérkőzés: Az utolsó pillanatban úszott el a DAC győzelme (VIDEÓ)

A román Rapid elleni felkészülési találkozó mindkét gólja pontrúgásból született. Risvanis találatával vezetett a DAC, a vendégek az utolsó percben egyenlítettek.

Felkészülési mérkőzés: Az utolsó pillanatban úszott el a DAC győzelme (VIDEÓ)
Fotó: dac1904.sk

A Pohronie felett aratott 1:0-s győzelem és a Brno elleni 1:1-es döntetlen után szerdán a nyári felkészülés újabb mérkőzésén a román első liga legutóbbi kiírásának az 5. helyezettje, a Rapid Bukarest volt a DAC ellenfele.

Adrian Guľa vezetőedző a kezdőcsapat összeállításakor továbbra sem számolhatott Niarchos, Gavrić, Čermák, Csinger és Szánthó játékával, míg Veszelinov, Pinto, Ramadan és Kalmár megelőző jelleggel nem kapott lehetőséget egy kisebb sérülés miatt.

Ellenkezőleg, Nikola Krstović az új szezonban először állt az edzői stáb rendelkezésére a válogatottbeli kötelezettségei teljesítését követően. Konrad Gruszkowski első alkalommal lépett pályára a DAC színeiben, míg a Somorjáról érkező ghánai szélsővel, Bright Owusuval bővült tovább a keret.

Jól kezdtek a sárga-kékek, és jöttek a helyzetek is. Előbb Veselovský, majd Leginus szerezhette volna meg a vezető találtot – utóbbi a kapufára bombázott. A túloldalon Bambgoye célzott fölé, Papeau pedig nem járt túl Petráš eszén. Látványos, jó iramú volt az első 45 perc, további jó lehetőségekkel mindkét oldalon. A 38. percben ért góllá a DAC igyekezete. Vitális szögleténél Mendezhez került vissza a labda, aki a tizenhatosba ívelt, Brunetti a kapu elé fejelt, Risvanis pedig előbb átvette, majd a jobb felsőbe küldte a játékszert – 1:0.

A második félidőre rányomta bélyegét a sok csere, de az 58. percben Veselovský így is növelhette volna a dunaszerdahelyiek előnyét. A vendégek csak az utolsó negyedórában kezdtek veszélyeztetni, Cirjan két lövésénél védett nagyot Petráš. Az utolsó percben jött a feketeleves: egy pontrúgásból Iacob fejét találták meg a vasutasok, aki pontosan a jobb kapufához célzott, Petráš hiába nyújtózkodott – 1:1.

A negyedik – és egyúttal az utolsó előtti – nyári felkészülési meccset idegenben abszolválja a DAC: 2023. július 1-jén, szombaton a magyar élvonalbeli Fehérvár FC otthonában vendégszerepel, amely a 10. helyen zárta a legutóbbi idényt. 


 

DAC 1904 - FC Rapid Bukarest 1:1 (1:0)
MOL Akadémia, 2023. június 28., szerda, 11:00 ó, változóan felhős idő, +22°C
Góllövők: 38. Risvanis 1:0, 90. Iacob 1:1
Sárga lap: 17. Albu
Játékvezető: Smolák - Pozor, Hegedűs, 250 néző

DAC: Petráš - Andzouana (76. Bahi), Risvanis (K) (46. Kaša), Brunetti (62. Urblík), Mendez (46. Gruszkowski) - Vitális (87. Demjanovič), Dimun (71. Riquelme), Káčer (62. Szolgai) - Leginu (87. Owusu), Krstović (62. Záhradník), Veselovský (62. Csóka). Edző: Adrian Guľa.

Rapid: Draghia - Onea (76. Stan), Cristea, Grigore (46. Morais), Iacob, Bamgboye (46. Cirjan) - Oaida (46. Ciobanu), Panoiu (46. Stefan), Albu (46. Emmers) - Dugandzic (59. Costache), Papeau (46. Ionita). Edző: Adrian Mutu.
 

STATISZTIKA:

Lövés – kapura 4:5, mellé 10:3
Szöglet – 7:3
Les – 2:3


(dac1904.sk)