FC DAC: Vida Kristopher nem lép pályára a hétvégi bajnokin

Térdsérülés miatt nagyjából tíznapos kihagyás vár a DAC magyar szélsőjére.

FC DAC: Vida Kristopher nem lép pályára a hétvégi bajnokin
Fotó: Cséfalvay Á. András

Vida Kristopher számára csak 36 percig tartott a szombati, Zlaté Moravce - DAC (1:2) bajnoki mérkőzés. Kevéssel az első félóra elteltével lövőhelyzetbe került, amikor az egyik hazai védő blokkolta a lövést - és vele együtt Krisz lábát.

A magyar szélső bicegve hagyta el a játékteret, a jobb térdét fájlalta. A hétfői mágneses rezonancia vizsgálat kimutatta, hogy belsőszalag-húzódást szenvedett. Tíznapos pihenő és rehabilitáció után ortopéd ellenőrzést abszolvál, ami azt jelenti, biztosan nem léphet pályára a hétvégi, Ružomberok elleni bajnoki mérkőzésen.

„Talán még sosem örültem ennyire egy húzódásnak. Sokkal nagyobb is lehetett volna a baj. Nem mutatott ki semmi komolyat az MR-vizsgálat, csak hogy megnyúltak a szalagok. Jelenleg még eléggé fáj, de egy hetet mondanak, így a válogatott szünet utánra teljesen, száz százalékosan bevethető leszek. Köszönöm a rengeteg jókívánságot” – mondja Vida Kristopher, aki a szezon során eddig csak eltiltás miatt hiányzott, és 21 bajnokin nyolc gól a mérlege.


fcdac.sk