FC DAC: Rózsahegyről érkezik erősítés a védelembe

A 2018/19-es szezon legjobb tizenegyének tagja, az MFK Ružomberok egykori csapatkapitánya, a 22 esztendős Dominik Kružliak négyéves szerződést kötött a DAC-cal.

FC DAC: Rózsahegyről érkezik erősítés a védelembe
Fotó: fcdac.sk

Dominik Kružliak a DAC következő erősítése a nyári átigazolási időszakban! A huszonkét éves középső védő (szül. 1996. július 10-én) 2023 nyaráig szóló kontraktust írt alá a sárga-kékekkel.

A Liptószentmiklós - Kispalugya (Palúdzka) városrészéből diákként Rózsahegyre kerülő és ott nevelkedő labdarúgó fiatal kora ellenére már 134 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 9 gólt szerzett. Az elmúlt két évben csapatkapitánya volt a liptói gárdának.

2014 márciusában tizenhét esztendősen debütált a szlovák élvonalban. A góllövés 2017 őszén ment neki a legjobban, amikor 19 forduló alatt 5 alkalommal is sikerült a kapuba találnia. 2018 elején azonban súlyos térdsérülést szenvedett, ami kilenc hónapra harcképtelenné tette. A visszatérését követően ismét a liptóiak kulcsembere lett, ráadásul a mutatott teljesítményének köszönhetően a 2018/19-es szezon legjobb tizenegyében is helyet kapott. Az utolsó fordulóban – pont a DAC felett – aratott győzelem után csapattársaival a bronzéremnek és az Európa-ligába való bejutásnak örülhetett, ahol azonban már a DAC színeiben lép pályára.   

Kružliak tagja volt az ifjúsági válogatottaknak és az U21-es csapatnak is. 2017-ben a Svédország elleni nem hivatalos mérkőzésen a felnőttválogatott mezét is magára ölthette.

„Dominik leigazolása a klub ambícióit mutatja. A tapasztalt védő érkezése komoly erősítést jelent a hátvédsorunkba. Boldogok vagyunk, amiért Dominik annak ellenére is a mi projektünket választotta, hogy több külföldi ajánlata is volt. Sok sikert kívánunk neki sárga-kékben és reméljük, gyorsan alkalmazkodik a mi játékstílusunkhoz” – állapította meg az újonnan érkezett erősítéssel kapcsolatban a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.   


fcdac.sk