FC DAC 1904: Šatka tiszta vizet öntött a pohárba!

A DAC 22 éves védője elárulta, hogyan döntött a jövőjét illetően.

FC DAC 1904: Šatka tiszta vizet öntött a pohárba!
Fotó: fcdac.sk

A szombati 5-0-ás győzelem után a DAC védője, Ľubomír Šatka vasárnap a szlovák válogatott vasárnapi gyülekezőjén vett részt Szencen. A dunaszerdahelyi csapat védője a találkozón tiszta vizet öntött pohárba, és nyíltan beszélt a jövőjéről:

„Maradok Dunaszerdahelyen. Ez az én döntésem volt.

Volt irántam érdeklődés Magyarországról, de úgy döntöttem, hogy maradok. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a magyar bajnokság határozott előrelépést jelentene a karrieremben. Mi jelenleg attraktív futballt játszunk az új edzővel” – nyilatkozta Šatka, majd hozzátette, neki tetszik ez a fajta játék és reméli, hogy továbbra is fejlődni fog.

A 22 éves védő megjegyezte, örül, hogy ismét behívták a válogatottba, és már várja a soron következő mérkőzéseket.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a DAC A csapatának hét tagja is válogatottbeli kötelezettségeit teljesíti az elkövetkező két hétben: Ľubomír Šatka, Erik Pačinda és Kalmár Zsolt a felnőtteknél, Christián Herc, Vida Máté és Maksym Tretyakov az U21-seknél, Martin Jedlička pedig a 20 éven alatti nemzeti csapatnál. Tomáš Huk neve Ján Kozák válogatottjának biztonsági tartalékjai között található. Szombaton pedig kiderült, Vakoun Issouf Bayót is behívták az elefántcsontparti válogatottba.


(TASR/para)