FC DAC 1904 – Kalmár: Győzni megyünk Pozsonyba!

A magyar válogatott középpályása szerint jobb érzés a nagy rivális legyőzése, mint a többi csapat elleni siker.

FC DAC 1904 – Kalmár: Győzni megyünk Pozsonyba!
Fotó: Cséfalvay Á. András

Milyen volt számodra a válogatott szünet?

„Először is nagyon örülök, hogy tagja lehettem a nemzeti csapatnak, amely két jó mérkőzést abszolvált. Boldog vagyok, hogy nyolc nyeretlen összecsapás után végre sikerült ismét diadalmaskodnunk. Remélem, hogy továbbra is a kijelölt úton haladunk majd, hiszen nagyon sokat kell még ahhoz fejlődnünk, hogy eredményesek legyünk.”

Távozáskor mivel búcsúzott tőletek Marco Rossi szövetségi kapitány?

„Azt kérte, hogy továbbra is ugyanígy dolgozzunk a klubcsapatainknál, hiszen figyel minket. Azt is említette, hogy a meccseinkre is kilátogat majd.”

Marco Rossi figyelmének felkeltésére a szombati, Slovan elleni rangadó a legjobb alkalom. Az első és a második helyezett csapat találkozik, ráadásul mindkettő még veretlen…

„Úgy gondolom, hogy a találkozó háromesélyes, bármilyen végeredmény születhet. Viszont mi győzni utazunk Pozsonyba, hiszen a gárda nagyon jó formában van és bízom benne, hogy tudjuk majd tartani az eddigi tempót.”

Csapatunk utolsó Slovan elleni gólja a te nevedhez fűződik, méghozzá a tavalyi, 2:1-es hazai győzelem alkalmával. Milyen érzés az „égszínkékek” legyőzése? Jobb, mint a többi siker?

„Egy nagy rivális elleni rangadóról van szó, így nagyobb az öröm is. Mindig remek érzés diadalmaskodni felettük. Ám azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon erős csapat a Slovan, látszólag összeérett az együttes magja. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk az idegenbeli három pontért. Remélem, hogy sikerül ismét betalálnom, de a csapat sikere a legfontosabb. Nagyon fontos meccs vár ránk, hiszen ez számunkra és a szurkolók számára is a legnagyobb rangadó. Remek élmény lenne három ponttal hazatérni, és mindent meg is teszünk ennek érdekében.”

Mivel lehet szerinted legyőzni a listavezetőt?

„Nekünk saját magunkra kell figyelnünk. Az eddig bemutatott agresszív letámadáson alapuló futballunkkal meg tudjuk őket lepni, csak végig koncentráltnak kell maradnunk.”


(fcdac.sk)