Európa-liga: Portugál vagy skót ellenfele lehet a DAC-nak, ha továbbjut a Linz ellen

A LASK Linz-DAC párharc győztese a Sporting Lisszabon-Aberdeen páros továbbjutójával mérkőzik az Európa-liga rájátszásában, idegenben.

Európa-liga: Portugál vagy skót ellenfele lehet a DAC-nak, ha továbbjut a Linz ellen
Fotó: Cséfalvay Á. András

A svájci Nyonban található UEFA-székházra összpontosult pénteken az Európa-ligában még állva maradt csapatok figyelme. Ott zajlott ugyanis 14 órától az Európa-liga rájátszásának a sorsolása.

A LASK Linz-DAC párost már a sorsolás előtt a 2. csoportba sorolták, nem kiemeltként. Így előre tudható volt, hogy a mérkőzés győztesének az ellenfele csak a következő párharcok nyertesei közül kerülhet ki:

Sporting Lisszabon (portugál) - FC Aberdeen (skót)
NS Mura (szlovén) - PSV Eindhoven (holland)
FC Koppenhága (dán) - GKS Piast Gliwice (lengyel)

Michael Heselschwerdt, az UEFA klub-versenyigazgatója végezte a sorsolást, amelyből kiderült, hogy a Linz-DAC párharcból továbbjutó Sporting Lisszabon-Aberdeen találkozó győztesével küzd meg a főtáblára kerülésért, méghozzá idegenben.

A koronavírus miatt a 2020/21-es idényben az Európa-liga teljes selejtezőjében egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Ez érvényes a rájátszásra is. Arról, az egyes párosoknál melyik csapat játszhat hazai pályán, szintén a pénteki sorsolás döntött.

A playoffkör mérkőzéseire 2020. október 1-jén, csütörtökön kerül sor, és a győztesek már a csoportkörbe jutnak. A Linz ellen egy héttel korábban, szeptember 24-én lépnek pályára a sárga-kékek, Ausztriában.


(dac1904.sk)