Előkészületi mérkőzés: FC DAC 1904 - FK Zseljeznicsar Szarajevó 3:2 (1:2) VIDEÓ

A DAC Černák, Davis és Mervó találataival legyőzte a bosnyák élvonal listavezetőjét.

Előkészületi mérkőzés: FC DAC 1904 - FK Zseljeznicsar Szarajevó 3:2 (1:2) VIDEÓ

A törökországi edzőtábor második felkészülési találkozóját „hazai” pályán játszotta a DAC – ott, ahol a beleki tartózkodása során edz a gárda. A bosnyák első osztály éllovasa ellen szinte ugyanazt a tizenegyet küldte pályára Marco Rossi, amely két nappal ezelőtt, a dán Helsingør ellen is kezdett. Mindössze két játékos hiányzott: Simon és Záhumenský. Előbbi helyét Herc foglalta el, igaz, ő a tízes posztján szerepelt, és Kalmár húzódott vissza Ljubičić mellé. Utóbbi pedig a dánok ellen elszenvedett izomsérülés miatt volt kénytelen a lelátóról figyelni az összecsapást. Az ő helyét Koštrna foglalta el.

A lelátóról Ján Kozák szövetségi kapitány és asszisztense, Štefan Tarkovič is árgus szemekkel figyelte az összecsapást. A bosnyák rekordbajnok ellen összesen 20 játékos lépett pályára a keretből.

A találkozó elején az ellenfél a legerősebb fegyvereit csillogtatta: a remek technikát és a labdabiztosságot. A meccs kezdete az „ékszínkékeké” volt, akik már a 4. percben kihasználták a dunaszerdahelyi védelem első megingását – a lepattanó labdát a szabadon álló Žerić helyezte a bal alsó sarokba – 0:1. a 18. percben Ljubičić indítását követően Herc és Černák mehettek kapura, és utóbbi a kapust kicselezve kiegyenlített – 1:1. Černák a 34. percben a második gólját is megszerezhette volna, ám a gyors megugrását követő lövése csak az oldalhálóban kötött ki. Két perc múlva érvényesült a „ha nem adsz, kapsz” örök igazsága: Ramović a DAC ötösébe tartó beadását Ubiparip helyezte a kapufa mellé – 1:2. Az ellenfél tehát két kapura tartó lövéséből két gólt ért el.

A félidei szünet után mindkét vezetőedző alaposan megkeverte az összeállításokat, és a DAC futballozott aktívabban. Divković mindössze két perce volt a pályán, amikor is a tizenhatosba való erőteljes betörését Ćubara csak szabálytalanul tudta megállítani, és a megítélt büntetőből Davis egyenlített – 2:2. Hét perc elteltével Blackman érkezett remekül a tizenhatosba, és nem kellett sok, hogy megszerezze első sárga-kék találatát. A fokozott akaratnak a 84. percben lett meg a gyümölcse, amikor Čmelík szabadrúgását Kone Mervó elé fejelte, aki két lépésről szintén fejjel betalált – 3:2. Pár pillanattal később ismét Mervó tört be a tizenhatosba, ám az érkező Vidának való passz helyett inkább egy pontatlan lövést eresztett meg. Az ellenfél a második játékrészben szinte semmilyen veszélyt sem jelentett Slávik kapujára, így végül a DAC megérdemeltnek mondható diadalt ért el.

A törökországi edzőtábor harmadik, vagyis a téli felkészülés hatodik mérkőzésén szombaton, közép-európai idő szerint 13:30 órakor a DAC a Zbrojovka Brno ellen lép pályára.

FC DAC 1904 - FK Zseljeznicsar Szarajevó 3:2 (1:2)

Belek Bellis Deluxe Hotel, Belek - Antalya, Törökország, 2018. január 31., szerda 15:30 ó (13:30 CET), napsütés, +18°C

Góllövők: 18. Černák, 61. Davis (11 m), 85. Mervó - 4. Žerić, 35. Ubiparip

DAC: Macej (46. Slávik) - Huk (75. Mervó), Šatka (68. Koné), Koštrna - Zsivkovics (46. Blackman), Kalmár (59. Domonkos), Ljubičić (46. Vida), Davis (68. Špiriak) - Herc (59. Simon) - Černák (46. Čmelík), Pačinda (59. Divković). Edző: Marco Rossi.

Zseljeznicsar, I. félidő: Kjosevski - Stevanović, Bogičević, Osmanković, Mehremić - Vranješ, Hajdarević - Žerić, Ramović, Zec - Ubiparip. II. félidő: Ćeman - Hadžić, Osmanković, Ćubara, Mehremić - Blagojević, Šabanadžović - Crnov, Zeba, Zajmović - Kajkut. Edző: Admir Adzem.

STATISZTIKA:

Lövés: kapura 6:2, mellé 8:2

Szöglet: 9:5

Les: 2:2

fcdac.sk