Döntetlennel zárult a nyári felkészülés második mérkőzése, a DAC a Zbrojovka Brno ellen játszott

Döntetlennel zárult a nyári felkészülés második mérkőzése, amelyen a cseh másodosztályú Zbrojovka Brno ellen lépett pályára Békén a DAC.

Döntetlennel zárult a nyári felkészülés második mérkőzése, a DAC a Zbrojovka Brno ellen játszott
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Szombaton a nyári felkészülés második összecsapását abszolválták a sárga-kékek. A békei futballpályán a legutóbbi cseh élvonalbeli idény sereghajtója, a Zbrojovka Brno együttese volt az ellenfél.

Az előző találkozóhoz képest Adrian Guľa vezetőedzőnek több olyan játékos is a rendelkezésére állt, akik visszatértek a válogatottjaik összetartásáról (Yhoan Andzouana, Dominik Veselovský, Ammar Ramadan, Szolgai Máté, Vitális Milán és Zoran Záhradník), továbbá a csapattal hétfőtől együtt edző Filip Kaša is.

Velük ellentétben Ioannis Niarchos, Željko Gavrić, Aleš Čermák, Csinger Márk és Szánthó Regő sérülés miatt továbbra sem bevethető, míg Kalmár Zsolt és Nikola Krstović csak hétfőn csatlakoznak a gárdához. Legfrissebb szerzeményünk, a 22 éves lengyel jobbhátvéd, Konrad Gruszkowski eddig csak a tegnapi edzést abszolválta nálunk, ezért ma még nem lépett pályára.

Kezdeti fölényünket a nagyon aktív Szolgai Máté koronázhatta volna a 12. percben Záhradník szép lekészítése után, ám Šiman védte lövését. A Szolgai-Šiman párharc a 38. percben is megismétlődött, a játékérész legnagyobb lehetőségéből ismét a brünni kapus jött ki győztesen. A fizikálisan erős vendégek főleg pontrúgásokból veszélyeztettek, ám Veszelinovnak mindössze egy lövést kellett hárítania.

Fordulás után több volt a csere mint a helyzet, viszont ekkor már a gólok is megérkeztek: a 69. percben vezettünk egy gyors kontrát, amelynek végén Ramadan kapásból lőtt nagyon szépen a hálóba – 1:0. Sőt, három perccel később másodszor is betaláltunk, ám Demjanovič átadásánál Žiga lesen volt. Újabb három perc telt el, amikor Fousek kapott jó kiugratást, és Petrášt átemelve beállította a végeredményt – 1:1. Röviddel a lefújás előtt Andzouana eldönthette volna a mérkőzést, ám a kapu közepébe célzott.

Már jövő hét szerdán, 2023. június 28-án 11.00 órai kezdettel jön a nyári felkészülés harmadik összecsapása, amelyen a román élvonal 5. helyezettjét, a bukaresti Rapidot fogadjuk a MOL Akadémián.

DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Góllövők: 69. Ramadan 1:0, 75. Fousek 1:1

Játékvezető: Smolák - Pozor, Hegedűs, 1100 néző

DAC: Veszelinov (46. Petráš) - Pinto (34. Andzouana), Risvanis (46. Urblík), Brunetti, Mendez - Káčer (46. Botond), Dimun, Szolgai - Ramadan, Záhradník, Veselovský. Edző: Adrian Guľa.

Brno: Šiman - Egbe (89. Hanza), Toml, Hamza - Koželuh, Jambor, Granečný - Nový, Martinek - Vrána, Hladík. Edző: Luděk Klusáček.

STATISZTIKA:

Lövés – kapura 3:3, mellé 5:4

Szöglet – 4:4

Les – 6:1

(dac1904.sk)