*á.š DAC-válogatott: Győztes debütálás a magyar nemzeti csapatban, a koronavírus miatt nem léptek pályára a sárga-kékek fiataljai | DAC

DAC-válogatott: Győztes debütálás a magyar nemzeti csapatban, a koronavírus miatt nem léptek pályára a sárga-kékek fiataljai

A DAC hat játékosa kapott meghívót hazája nemzeti csapatába a szeptemberi válogatott mérkőzésekre. Lássuk, hogy szerepeltek a sárga-kékek labdarúgói!

DAC-válogatott: Győztes debütálás a magyar nemzeti csapatban, a koronavírus miatt nem léptek pályára a sárga-kékek fiataljai
Fotó: mlsz.hu

A szlovák labdarúgó-válogatott felnőtt csapatába ezúttal egy DAC-játékos sem kapott meghívót, ott volt viszont a csehek és az izraeliek elleni Nemzetek Ligája-összecsapáson a dunaszerdahelyi klub egykori játékosa, Ľubomír Šatka. A Lech Poznan védője mindkét találkozót a cserepadról nézte végig.

Marco Rossi ellenben két sárga-kék játékosra is számított a magyar labdarúgó-válogatottban. A Törökország elleni idegenbeli mérkőzésen Schäfer András és Kalmár Zsolt is csereként állt be – előbbi a 60., utóbbi a 81. percben. A magyarok végül Szoboszlai Dominik óriási szabadrúgásgóljával győztek, így Schäfer sikeres debütálásnak örülhetett.

Az oroszok elleni budapesti összecsapás már nem a magyarok szája íze szerint alakult. A Szbornaja már a második félidő elején 0:3-ra vezetett, a hazaiak erejéből pedig már csak a szépítésre futotta. Schäfer ezúttal nem kapott lehetőséget, Kalmár viszont a szünetben állt be, a magyarok első góljánál pedig ő adta a gólpasszt Sallai Rolandnak. A mérkőzés végül 2:3-as orosz győzelemmel ért véget.

Nem épp a legszebb napjait éli a szlovák U21-es válogatott, amely Eb-selejtezőn volt érdekelt. Jaroslav Kentoš fiai pénteken 1:4-es vereséget szenvedtek Svájcban, a DAC fiatal labdarúgója, Martin Bednár pedig 81 percet töltött a pályán. Rajta kívül szintén a kezdőcsapat tagja volt a dunaszerdahelyiek két egykori játékosa, Christián Herc és Matej Oravec.

A keddi visszavágón, amelyen Bednár már nem szerepelt a csapat keretében, nagy lehetőség adódott a szlovákok előtt a revansra, de nem éltek a lehetőséggel. Pedig a körülmények adottak voltak: Strelec góljával megszerezték a vezetést, a 70. percben pedig a játékvezető a svájciaktól kiállította Bajramit. Csakhogy a végén jött a feketeleves! A hajrában Zeqiri büntetőből egyenlíteni tudott, a ráadás második percében pedig Ndoye a győzelmet jelentő találatot is megszerezte.

Nagyobb sikereknek örülhet Martin Jedlička és a cseh U21-es válogatott, amely szintén Eb-selejtezőn lépett pályára. A DAC hálóőre a kispadról nézte végig, ahogy csapattársai 6:0-ra lelépték San Marino legjobbjait idegenben, a horvátok elleni hazai összecsapáson viszont már a kapuban számított rá Karel Krejčí vezetőedző. Jedlička nem is okozott csalódást, kapott gól nélkül hozta le a találkozót, csakhogy csapattársai sem voltak eredményesek, így pontosztozkodás lett a vége. A csehek továbbra is vezetik csoportjukat a görögök, a skótok és a horvátok előtt.

Az U19-es Eb-selejtező második szakaszának mérkőzéseit elhalasztották, így a szlovák csapat, amelybe a DAC-ból Malý Matúš és Sebastian Nebyla kapott meghívót, felkészülési mérkőzésen lépett volna pályára Csehországban. Csakhogy a hazai fél indítványozására eltörölték a mérkőzést, ugyanis felmerült a lehetőség, hogy a fiatal labdarúgók pályára lépjenek a felnőtt válogatottban a skótok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, ezért a játékosoknak koronavírustesztre kellett menniük. A cseh felnőtt csapatnak teljesen új kerettel kellett kiállnia a szigetországiak ellen, mivel korábban koronavírus-fertőzést állapítottak meg a stáb egyik tagjánál.


(tt)