*á.š DAC-Slovan: Fegyelmi bizottság elé kerül Kalmár "szlovákozása" | DAC

DAC-Slovan: Fegyelmi bizottság elé kerül Kalmár "szlovákozása"

Nem elég, hogy a DAC a stadionavató meccsén, hazai pályán kikapott örök riválisától, a pozsonyi Slovantól, hanem most olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a dunaszerdahelyiek magyarországi focistájának egyik nyilatkozata a futballszövetség fegyelmi bizottsága elé kerül.

DAC-Slovan: Fegyelmi bizottság elé kerül Kalmár "szlovákozása"
Fotó: Cséfalvay Á. András

Az történt, hogy a mérkőzés bírója, Filip Glova, aki a 78. percben kezezés miatt tizenegyest ítélt meg a Slovannak, nem döntött hasonlóképpen a pozsonyiakkal szemben, amikor a Mohának becézett marokkói játékosuk került hasonló helyzetbe. 

Ezzel kapcsolatban nyilatkozta Kalmár Zsolt a mérkőzést követően, hogy "hasonló incidens történt mindkét tizenhatoson belül. Azonban míg a DAC játékosának kezezését lefújta a bíró, a Slovan focistájának kezezése után nem állt meg a mérkőzés. Ugyanannak a helyzetnek ugyanazt az eredményt kellett volna hoznia. Büntetőt kellett volna rúgnunk. De tudjuk, hogy a játékvezető szlovák volt".

A fegyelmi bizottság a DAC-Slovan mérkőzéssel összefüggésben három esetet vizsgál meg: egyik Moha kezezése, a másik Martin Jedlička ütközése Marin Ljubičičcsel, a harmadik pedig Kalmár idézett nyilatkozata.

sport.aktuality.sk