A DAC reagált a Dunaszerdahelyi járásban történt rendőrségi rajtaütésre

Az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballklub hivatalos álláspontja a Dunaszerdahelyi járásban történt rendőrségi rajtaütésről.

 
A DAC reagált a Dunaszerdahelyi járásban történt rendőrségi rajtaütésre
Fotó: Rendőrség (Facebook)

„A sajtóból értesültünk a NAKA a Dunaszerdahelyi járásban végrehajtott házkutatásairól. Csodálkozásunkat fejezzük ki amiatt, hogy a szlovák rendőrség egy olyan illusztrációs fényképet tett közzé a saját Facebook profilján, amelyet aztán a többi tömegtájékoztatási eszköz is átvett, és amelyen klubunk címere is látható.

Az említett zászlón semmi olyan szimbólumot nem látunk, amely megszegi a Szlovák Köztársaság törvényeit. Szintén nem látunk összefüggést a NAKA akciója és e zászló között.

Az FC DAC teljes mértékben támogatja az UEFA és a FIFA alapelveit, amelyek igyekeznek erőszak- és gyűlöletmentes sportágként bemutatni a labdarúgást – a pályán és azon kívül is” - áll a klub hivatalos közleményében.

Mint ismert, nagyszabású rendőrségi akciót tartottak a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei a napokban Dunaszerdahelyen és környékén. Az akcióba összesen 150 rendőr – köztük a NAKA terrorellenes egysége – kapcsolódott be, akik a Dunaszerdahelyi járásban 31 helyen tartottak házkutatást: 17 lakóhelyet és 14 más jellegű helyiséget kutattak át.

A rendőrség fotókat és videót is közzétett a razzia során lefoglalt bizonyítékokról, amelyeken egyebek mellett a Felvidéki Harcosok szurkolói csoport címere is látható.

(fcdac.sk/para)


Kapcsolódó cikkek:

Razzia a Dunaszerdahelyi járásban: szélsőséges bűncselekmények miatt tartottak házkutatásokat

Újabb fotók a Dunaszerdahelyi járásban tartott házkutatásokról