*á.š DAC: Magabiztos győzelem a Sepsi OSK ellen (videó) | DAC

DAC: Magabiztos győzelem a Sepsi OSK ellen (videó)

Magabiztos 3:0-s győzelmet aratott a DAC a román élvonalbeli Sepsi OSK ellen.

A DAC pénteken egyhetes edzőtáborozásra utazott Telkibe. Ez idő alatt három felkészülési mérkőzés vár rá – az elsőt kedden a Sepsi OSK ellen játszotta, amelyen 3:0-s győzelmet aratott.

Az első félidőben a sárga-kékek birtokolták többet a labdát, s ők alakítottak ki több helyzetet is – az első 30 percben Čmelík többször is közel állt a vezető találat megszerzéséhez. A következő percek nem hoztak komolyabb izgalmakat. Az első félidő utolsó percében Čmelík kiugratása után még Veselovský probálkozott, gól azonban ebben a félidőben már nem született.

A második félidő 49. percében Száraz Benjamint próbálták a félpályáról átemelni, a DAC kapusa azonban hárítani tudott. Az 52. percben Čmelíknek sikerült vezetést szereznie – amikor is kihasználta az ellenfél hálóőrének bizonytalanságát – 1:0. Nem sokkal később, az 55. percben Švec átadását követően Bilenkyi szerezte meg a DAC második találatát – 2:0. Az 59. percben Kalmár szögletét Švec továbbadta, Šatka pedig a hálóba juttatta – 3:0. A 86. percben remek ütemben lépett ki Vida Kristopher, gólt azonban nem tudott szerezni. A mérkőzés így magabiztos sárga-kék sikerrel zárult.

Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy - FC DAC 1904 0:3 (0:0)

Puskás Akadémia, 4-es számú edzőpálya, Felcsút, Magyarország, 2019. július 2., kedd, 19:00 ó.

Góllövők: 52. Čmelík, 55. Bilenkyi, 59. Šatka

Sepsi OSK: Fejér – Blauensteiner, Barisic, Turda, Ilič – Flores, Jacob, Moussa – Hamed, Carnat, Stefanescu. Edző: László Csaba.

DAC: Slančík (46. Száraz) – Koštrna (63. Malý), Oravec (63. Csóka), Šatka (63. Beskorovainyi), Kun (Bednár) - Vida M. (63. Vida K.) – Veselovský (63. Nagy), Kalmár (63. Ronan) – Čmelík (63. Blackman), Bilenkyi (63. Taiwo), Švec (63. Divković). Edző: Peter Hyballa.


fcdac.sk