*á.š DAC - Kružliak: Taktikailag és erőnlétileg is fejlődtünk | DAC

DAC - Kružliak: Taktikailag és erőnlétileg is fejlődtünk

„Minden futballista szívesebben játszik szurkolók, mint üres lelátók előtt. Bízom benne, hogy ez a szlovák élvonalban is lehetséges lesz.” Dominik Kružliak a Fradi elleni mérkőzésről, a felkészülési időszakról és a Haladás elleni legközelebbi összecsapásról.

DAC - Kružliak: Taktikailag és erőnlétileg is fejlődtünk
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

„Szerintem jó mérkőzést abszolváltunk. A védekezésben szervezettek voltunk, és a támadásaink is veszélyesek voltak. Természetesen bánt minket a vereség, de ha figyelembe veszem, hogy ez mindösszesen csak a második meccsünk volt a felkészülés során és hogy egy komoly terhelés után léptünk pályára, akkor azt mondanám, jó teljesítményt nyújtottunk, amelyre a jövőben építhetünk” –állapította meg a Ferencváros-DAC (1:0) felkészülési találkozót követően Dominik Kružliak csapatkapitány, aki hozzátette: „A felkészülés két és fél hete alatt taktikailag és erőnlétileg is előre léptünk. Egy új játékrendszert próbálunk, de még mindig a tanulási fázisban vagyunk. Vannak még hibák a játékunkban, de szerintem nem futballoztunk rosszul.”

Hosszú idő után a csapat ismét többezres kulissza előtt lépett pályára, a Fradi stadionjába több mint ötezer ember látogatott ki. „Teljesen más ez így, kiváló volt a hangulat. Minden futballista szívesebben játszik szurkolók, mint üres lelátók előtt. Bízom benne, hogy ez a szlovák élvonalban is lehetséges lesz.”

Az elkövetkező két hétben még három felkészülési találkozó vár a DAC-ra, méghozzá hazai pályán. A Salzburg és az FTC után papíron gyengébb ellenfelekkel csapnak össze. Az elsőn szombaton 17:00 órai kezdettel a magyar másodosztályú Haladás Szombathelyt fogadják a MOL Akadémián. „Meglátjuk, milyen összeállításban lépünk pályára. Természetesen szeretnénk megszerezni az első győzelmünket a felkészülés alatt, bár eddig nagyon minőségi csapatokkal találkoztunk. A bajnokságra és a kupára készülünk, néhány erőnléti és taktikai dolgon még hangolnunk kell. Ebben a fázisban nem annyira fontos az eredmény, de az önbizalom szempontjából megvan a maga szerepe. Bízom a sikerben” – tette hozzá a DAC 24 éves középhátvédje.


(dac1904.sk)