DAC - Divković: "Jó hangulatban készülhetünk a Slovanra"

Gólt lőtt és kiharcolt egy tizenegyest. Marko Divković volt a Michalovce elleni mérkőzés hőse, nem csoda, hogy a Šport napilap is a találkozó legjobbjának titulálta.

DAC - Divković: "Jó hangulatban készülhetünk a Slovanra"
Fotó: Cséfalvay Á. András

„Nagymihályban minden mérkőzés nehéz, ezúttal a nagyon felázott talaj sem kedvezett nekünk. Jól kezdtünk, mi irányítottunk, és gyorsan vezetést is szereztünk. A második félidő elejét viszont nem sikerült jól elkapnunk, az ellenfél ki is egyenlített. Ezt követően azonban megmutattuk a csapat erejét és még háromszor betaláltunk” – értékelte röviden a szombati Michalovce-DAC (2:4) találkozót Marko Divković, a sárga-kékek első találatának szerzője.

A Fortuna Liga eddigi tíz fordulójában 33 gólt lőtt a DAC, ennek majdnem a felét Kalmár és Divković (együtt 16-ot). A sárga-kékek capatkapitánya kilenc találattal vezeti a góllövőlistát, Divković pedig héttel mindjárt mögötte következik. Épp ők ketten voltak a zempléni összecsapás legjobban értékelt játékosai az InStat index alapján (Divković 346, Kalmár 319) és a fiatal horvát pedig a Šport napilap hétfői kiadásában a „Meccs embere” címet is megkapta. „A gólomnál a szélről törtem be a tizenhatosba. Megkerültem az ellenfelemet, és a csapattársaim helyezkedését figyeltem, de úgy láttam, senki sem üres. Ezért a lövést választottam, a rövidsarokra céloztam és örülök, hogy sikerült betalálnom. Természetesen, a gólomnál sokkal fontosabb a csapat sikere, így jó hangulatban készülhetünk a Slovanra.”

A szombati győzelemnek köszönhetően a sárga-kékek továbbra is vezetik a bajnokságot, két ponttal a pozsonyi Slovan előtt. Vasárnap épp a bajnoki címvédő látogat a MOL Arénába. „Mindegyik találkozó fontos, de a vasárnapi egy igazi rangadó lesz. Mindenképpen le akarjuk győzni a Slovant, hiszen szeretnénk megőrizni helyünket a tabella élén. Azt gondolom, ha az égszínkékek ellen is képesek leszünk a saját játékunkat nyújtani, akkor annak meglesz az eredménye” – mondta az ősz slágermérkőzéséről a 21 éves horvát támadó.


(dac1904.sk)