*á.š DAC: Blackman örül, hogy végre leküzdötte a koronavírust | DAC

DAC: Blackman örül, hogy végre leküzdötte a koronavírust

Cesar Blackman a pozitív koronavírus-tesztjét követően már jól érzi magát, egy hete az edzéseket is elkezdte és várja a Nitra elleni szombati összecsapást. A DAC védője a klub honlapjának nyilatkozott.

DAC: Blackman örül, hogy végre leküzdötte a koronavírust
Fotó: Cséfalvay Á. András

Andrija Balić, akinek ugyanakkor lett pozitív a tesztje, mint neked és aki semmilyen tünetet sem produkált, a börtönléthez hasonlította a tíznapos karantént. Milyen volt a bezártság a te esetedben?
„Kicsit más, mivel nálam fejfájással kezdődött ez az egész. Ennek ellenére negatív lett az aznapi tesztem. Csak másnap lett pozitív az eredményem, amikor már jobban éreztem magam. Egyből karanténba kerültem. Három nap elteltével elvesztettem a szaglásom és az ízeket sem éreztem. A rákövetkező három-négy napban nem volt étvágyam és néhány kilót is leadtam. Most azonban már jól érzem magam, egy hete elkezdhettem a csapattal edzeni. Immár teljes erőbedobással gyakorlok és szeretnék alaposan felkészülni a Nitra elleni szombati találkozóra.”

Hogyan nézett ki a tíznapos karanténod?
„Napjában többször beszéltem az édesanyámmal és a barátnőmmel, különféle sorozatokat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga találkozóit néztem. Minden nap hasonló volt a rutin. Az étkezésemet a klub biztosította, amelyet mindig leraktak az ajtó elé. A csapattársaimmal is csak telefonon tartottam a kapcsolatot. Nagyon rossz volt, hogy a szobában kellett ülnöm, edzések nélkül – nem csinálhattam azt, amit szeretek. Nagyon örülök, hogy végre túlvagyok rajta, és mindenkinek üzenem, hogy nagyon vigyázzon magára és a környezetére.”

A lehető legrosszabbkor fertőződtél meg, amikor egy év után lehetőséged nyílt volna újra szerepelni a válogatottban. Panama Ausztriában nélküled és Eric Davis nélkül mérkőzött meg Japánnal és az Egyesült Államokkal…
„Rendkívül csalódott voltam, mert hosszabb idő után ismét képviselhettem volna a hazámat. Viszont tisztában vagyok a helyzet súlyosságával, a vírus az egész világon jelen van, bárki megfertőződhet. Továbbra is keményen dolgozom, hogy a szövetségi kapitány legközelebb is behívjon.”


(dac1904.sk)