DAC – Bayo: A hazáért és a családért!

A DAC fiatal támadója három év után tér vissza Elefántcsontpart felnőtt válogatottjába – írja az fcdac.sk.

DAC – Bayo: A hazáért és a családért!
Fotó: fcdac.sk

Vakoun Issouf Bayo röviddel a szombati, Szered elleni bajnoki találkozó előtt tudta meg, hogy Ibrahim Kamara szövetségi kapitány meghívta őt a jövő évi Afrika-kupa selejtezőjére, a Ruanda-Elefántcsontpart összecsapásra. 

„Nem volt gondom a bajnoki találkozóra összpontosítani. Kiváló meccset játszottunk, a nézők egy rendkívül támadó felfogásban futballozó DAC-ot láthattak. Öt gólt lőttünk, ami remek eredmény. Az egész kilencven perc alatt koncentráltak voltunk, mert szerettük volna sikeresen zárni a bajnokság első fázisát. Boldog vagyok, hogy szerepem lehetett az eddigi legnagyobb arányú győzelmünkben. Bár nekem most nem sikerült betalálnom, igyekeztem a csapat hasznára lenni. Mindig az együttes és a végeredmény a lényeg. Győztünk, tehát minden a legnagyobb rendben van” – jelentette ki a 21 éves támadó.

A bibliai özönvízre emlékeztető erős záporeső alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. Hogyan tekintett erre Bayo, aki dunaszerdahelyi szereplése előtt kizárólag csak Afrikában futballozott? „Már a múltban is játszottam esős időben, ám ennyire vizes pályán még sohasem. Nehéz volt, de az időjárással nem lehet hadakozni – el kell fogadni a meccskörülményeket.”

Bayo a 2014/15-ös idény felfedezettje lett hazája, Elefántcsontpart bajnokságában, továbbá a gólkirályi címért és a legjobb játékosnak járó kupát is ő vihette haza. Bár akkor még csak tizennyolc esztendős volt, egy ilyen sikeres szezon után logikusan jött a válogatott meghívó is. A Gabon elleni felkészülési mérkőzést, amely 2015 júliusában zajlott, azonban csak a kispadról követte figyelemmel. Most három év után húzhatja fel ismét a válogatott mezét. „Nagyon boldog vagyok. Ez a második meghívóm a nemzeti csapatba, amiért keményen meg is dolgoztam. Ez volt a DAC-hoz való érkezésem egyik fő oka. Minden befektetett munka meghozta a gyümölcsét. Tényleg nagyon-nagyon-nagyon boldog vagyok.”

Ami nem jött össze neki három évvel ezelőtt, azt szívesen pótolná szeptember 9-én, vasárnap Ruandában. Szeretne első alkalommal pályára lépni hazája válogatottjában. „Természetesen szívesen játszanék akárcsak pár percet is, de a szövetségi kapitányon múlik, hogy megkapom-e az esélyt. Bízom benne, hogy lesz lehetőségem segíteni a gárdának. A hazáért és a családért játszani mindegyik labdarúgó legnagyobb álma” – tette hozzá a jelenlegi bajnoki idényben eddig négy gólt szerző játékos.


fcdac.sk