DAC – Andzouana: "Csapatként arattunk sikert, mindenki küzdött a másikért"

Yhoan Andzouana, a DAC labdarúgóklub csapatkapitánya vasárnap győztes gólt szerzett a Spartak Trnava elleni bajnokin

DAC – Andzouana: "Csapatként arattunk sikert, mindenki küzdött a másikért"
Fotó: dac1904.sk

Ez volt Andzouana idénybeli hatodik találata.

„A négy dunaszerdahelyi évem alatt első alkalommal sikerült győznünk Nagyszombatban, így nagyon boldog vagyok. Mindig remek érzés egy rangadón diadalmaskodni. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amikor az ellenfél a legnagyobb nyomás alatt tartott minket és mindent megtett az egyenlítésért, akkor szereztük meg a második gólunkat. Nagyon nehéz feladat három ponttal távozni a Spartak otthonából, de mi képesek voltunk rá és ennek nagyon örülünk. Szerintem a diadal egyik legfontosabb összetevője a csapatszellem volt, mindenki küzdött a másikért és kisegítette a társát. Csapatként arattunk sikert egy minőségi és kemény ellenfél otthonában” – nyilatkozta a vasárnap Spartak-DAC (1:2) rangadót követően Yhoan Andzouana.

A DAC csapatkapitányának szezonbeli hatodik gólja jelentette végül a győzelmet. Röviddel előtte a nagyszombatiak kiegyenlítettek, ám a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot. „A hazaiak meg nem adott góljánál nem láttam az előzményeket, csak a befejezést, így nem tudtam megállapítani, les volt-e. Még a játékvezetői döntés előtt azt mondtam a srácoknak, hogy mivel egyenlő az állás, újra támadnunk kell. Amikor nem adta meg a hazaiak találatát, arra kértem mindenkit, hogy próbáljunk meg másodszor is betalálni, mert nem biztos, hogy elég lesz egy gól a győzelemhez. Tudtuk, hogy az utolsó tíz perc pokolian nehéz lesz. A gólom előtt Kiko Herc fejelte oda a labdát, akivel nagyon közel játszottunk egymáshoz és hasonló a gondolkodásunk a labdarúgásról. Tudtam, hogy visszakapom tőle a labdát, ismerem már őt ennyire. Azt követően jött a lövőcsel, amivel a labdát visszatettem a jobb lábamra és célba vettem a rövid sarkot. Remek érzés volt a szurkolóink szektora előtt betalálni, ilyenkor sokkal intenzívebb az ünneplés is. Köszönjük a támogatásukat és azt, hogy ennyien elkísértek minket, ismét kiváló hangulatot teremtettek” – mondta a 27 éves labdarúgó.

A klub 29 élvonalbeli idényéből ez mindössze a második, amikor a DAC megnyerte első két tavaszi meccsét (korábban a 2017/18-as szezonban sikerült ugyanez). A sárga-kékek vasárnapi győzelmükkel fontos lépést tettek a felsőház felé, ám az alapszakaszból még hátravan két forduló, a sorrend pedig továbbra is nagyon szoros. Vasárnap a Podbrezová otthonában, egy hét múlva szombaton pedig odahaza a Žilina ellen játszanak. Közben pedig – jövő szerdán – jön a DAC-Ružomberok kupameccs. „Sorozatban a második tavaszi sikerünket arattuk, de nem szabad a tabellát nézegetnünk, ugyanebben a szellemben kell továbbra is dolgoznunk és játszanunk. Elsődleges célunk a felsőházba való bejutás, ha ez megvan, majd meglátjuk, meddig juthatunk. Megvannak a saját ambícióink, mivel mi vagyunk a DAC, de először ki kell harcolnunk a helyünket a felső hatosban. A rájátszásban pedig még sok minden megtörténhet” – tette hozzá Andzouana, aki egyben a csapat legjobb góllövője.


(dac1904.sk)