Csak egyénileg edzenek a DAC labdarúgói a koronavírus miatt

Jelenleg a megelőzés a legfontosabb, ezért a mai naptól csak egyénileg edzenek a sárga-kékek - írja az fcdac.sk.

Csak egyénileg edzenek a DAC labdarúgói a koronavírus miatt
Fotó: Cséfalvay Á. András

Azt követően, hogy Szlovákia központi válságstábja hétfőn két hétre betiltott mindennemű sport-, kulturális és közösségi eseményszervezést az országban, a DAC felnőttcsapata folytatta a közös gyakorlásokat. Ez azonban csak csütörtökig volt érvényes. A klub döntése alapján péntektől kezdve a játékosok egyénileg fognak készülni.

A DAC 1904 rögtön hétfőn leállította az Akadémia összes korosztályának az edzésfolyamatát és 2020. március 13-tól ugyanez a döntés az élvonalbeli felnőttcsapatra is érvényes. A futballisták a döntés felfüggesztéséig individuális edzéseket abszolválnak.

„Mindenki számára egy ismeretlen és új a helyzet, amit a koronavírus megjelenése okozott nem csak a világban, de közvetlen környezetünkben is. A DAC 1904 minden munkatársa maximálisan figyelembe veszi és betartja a kormány legfrissebb rendelkezéseit és az egészségügyi irányelveket, ugyanakkor felelősséggel, odafigyeléssel és megértéssel kezeli a kialakult helyzetet. A helyzetre való tekintettel a klub vezetősége úgy döntött, hogy felelős vállalatként, a megelőzés a kockázatok minimalizálása érdekében minden munkatársat otthoni munkavégzésre utasítja. Az A csapat játékosai közül a szlovákiai játékosok otthonukba utaznak, a magyar játékosok helyzete kérdéses a határzárak miatt, a többi külföldi játékosnak pedig teljes körű ellátást biztosítunk jelenlegi szálláshelyükön” 

– nyilatkozta honlapunknak Jan Van Daele sportigazgató.

A Ligás Klubok Uniójának (LKU) Elnöksége csütörtökön döntött arról, hogy abban az esetben, ha a sportesemények rendezésének kéthetes tiltása érvényben marad, akkor a Fortuna Liga 2020. április 4-én folytatódna. Azonban még mindig a játékosok, szurkolók, funkcionáriusok egészsége az elsődleges.

A rájátszás új sorsolásáról per rollam (személyes jelenlét nélkül) szavazás által döntött az LKU Elnöksége. A Fortuna Liga a válogatott mérkőzések miatti szünet után, április 4-én indulna újra a rájátszás első fordulójával. Ez a DAC számára azt jelenti, hogy az első áprilisi hétvégén a Michalovcét fogadná odahaza.


fcdac.sk