Bernd Storck lesz a DAC új vezetőedzője

Napok óta megy a találgatás a médiában, miszerint új vezetőedzője lesz a DAC-nak - a leggyakrabban Bölöni László és Bernd Storck nevét emlegették. Belga sajtóértesülések szerint a német szakember veszi át Hélder Cristovao helyét a sárga-kékeknél.

Bernd Storck lesz a DAC új vezetőedzője
Fotó: MTI

A korábban magyar szövetségi kapitányként tevékenykedő Bernd Storck nemrégiben távozott a belga Cercle Brugge-től, az új idénytől pedig átveszi a DAC irányítását – számolt be róla a sportolunk.sk a belga sporza.be-re hivatkozva. 

Az 57 éves német szakember 2015-ben vette át a magyar válogatott irányítását, amellyel kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Ezt követően a Mouscron, majd a Cercle Brugge vezetőedzője lett – utóbbit sikerült az utolsó helyről a biztos bennmaradást érő pozícióba vezetnie. 

A dunaszerdahelyi klubtól egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés, csupán annyit közöltek, hogy nem hosszabbítják meg a portugál Hélder Cristovao május 31-én lejáró szerződését.

A portugál szakember januárban vette át a DAC irányítását, miután váratlanul távozott az addigi vezetőedző, Peter Hyballa. Az új szakemberrel azonban nem érkeztek az eredmények – négy bajnoki mérkőzésen csupán három döntetlent és egy vereséget ért el.

Az elmúlt napokban a sajtóban felröppent a hír, miszerint hamarosan úgy edzője lehet a sárga-kék csapatnak. Bernd Storck mellett annak a Bölöni Lászlónak a nevét emlegették a leggyakrabban, akinek három év után lejárt a szerződése a szintén belga Royal Antwerp csapatánál.


-para-