Bénes László és a DAC három játékosa is helyet kapott az U21-es válogatott Eb-keretében

Miroslav Káčer, Martin Králik, Michal Faško, Tomáš Brigant, Róbert Polievka és Lukáš Čmelík is kimaradt a lengyelországi Európa-bajnokságra készülő szlovák labdarúgó-válogatott U21-es keretéből.

Pavel Hapal szövetségi kapitány kedden este hirdette ki az Európa-bajnokságra utazó keret névsorát. Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Bénes László, Albert Rusnák és Matúš Bero csak vasárnap csatlakozik az U21-es kerethez, mivel ők még a felnőtt válogatottban is érdekeltek a Litvánia elleni vb-selejtező kapcsán.

A keretben helyet kapott a DAC három játékosa is: Tomáš Huk, Ľubomír Šatka és Pavol Šafranko is.

Vannak azért hiányzók is, akik nem vehetnek részt az Európa-bajnokságon. A sokáig sérüléssel bajlódó Ondrej Dudát klubja, a Hertha nem engedte el, míg a Sampdoria labdarúgója, Dávid Ivan szintén sérüléssel bajlódik.

A válogatott június 13-án repül el Lengyelországba. Szlovákia az A csoportba került, ahol a házigazdákkal (június 16.), az angolokkal (június 19.) és a svédekkel (június 22.) kell megküzdeniük a továbbjutásért. A svéd válogatott címvédőként indul a tornán.

Az U21-es szlovák labdarúgó-válogatott Eb-kerete:

kapusok: Adrián Chovan (AS Trenčín), Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Marek Rodák (FC Fulham) 

hátvédek: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (mindketten FC DAC 1904), Denis Vavro, Róbert Mazáň (obaja MŠK Žilina), Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Martin Valjent (Ternana Calcio), Milan Škriniar (Sampdoria Janov) 

középpályások: Nicolas Špalek (MŠK Žilina), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland), Matúš Bero (Trabzonspor), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Bénes László (Borussia Mönchengladbach)

támadók: Pavol Šafranko (FC DAC 1904), Adam Zreľák (FK Jablonec), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov) 

tvnoviny.sk/para