Barátságos mérkőzés: Kikapott a Sepsiszentgyörgytől a DAC a MOL Arénában

A DAC hazai pályán felkészülési mérkőzésen fogadta a Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy csapatát.

Barátságos mérkőzés: Kikapott a Sepsiszentgyörgytől a DAC a MOL Arénában
Fotók: Cséfalvay Á. András – további fotókért kattints!

A válogatott szünet miatt Peter Hyballa vezetőedző több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerült. Az alapemberek közül Timotej Záhumenský, Tomáš Huk, Maksym Tretyakov, Vida Máté, Vida Kristopher és Marko Divkovič is a kezdőben kapott helyet.

Bár a hazaiak többet kezdeményeztek, mégis a vendégek szerezték meg a mérkőzés első találatát: Prosser Dániel szépen tört be a DAC tizenhatosába, majd egy védőt becsapva Slančík mellett a kapuba gurított. A válaszra egészen a 43. percig kellett várni, akkor Marko Divkovič kapott egy visszagurított labdát a tizenhatoson belül és a rövid sarokba helyezett. A félidő 1:1-es állással ért véget.

Alig telt el tíz perc a második félidőből, újfent a vendég csapatnál volt az előny: egy balról laposan beadott labdát passzolt a kapuba Hadnagy. Hat perccel később a vendégek szinte egy az egyben lemásolták az előző akciójukat: újfent balról jött a laposan beadott labda, Tandia pedig esélyt sem adott Macejnek. Próbálkozott a hazai csapat, de veszélyesebb helyzetet nem tudtak kialakítani. A hajrában szabálytalankodtak a hazai Kelemennel szemben, a megítélt büntetőt pedig Baumgartner értékesítette. A végén még volt helyzete a hazai csapatnak, de több gól már nem született, így a DAC hazai pályán 2:3-as vereséget szenvedett a Sepsiszentgyörgytől.

Barátságos mérkőzéshez képest nagyon jó hangulat uralkodott a MOL Arénában – erről a kilátogató 5674 szurkoló gondoskodott.

Edzői értékelések:

FC DAC 1904 - Sepsi OSK 2:3 - edzői értékelések (videó)

Eredmény:

FC DAC 1904 - Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy 2:3 (1:1)

gólszerzők: 43. Divkovič, 87. Baumgartner – 11. Prosser, 56. Hadnagy, 62. Tandia

nézőszám: 5674

A DAC összeállítása:

Slančík – Šimčák, Kone, Záhumenský, Huk – Tretyakov, Vida M., Nagy, Aluku, Vida K. – Divkovič

Cserék: Macej, Bajič, Malý, Melinyshyn, Pastorek, Domonkos, Baumgartner, Cani, Holík, Kelemen, Mészáros

(tt)