*á.š Az egykori belga utánpótlás-válogatott Thibaud Verlinden a DAC-támadósor további erősítése | DAC

Az egykori belga utánpótlás-válogatott Thibaud Verlinden a DAC-támadósor további erősítése

A huszonkétéves szélső, Thibaud Verlinden (szül. 1999. július 9-én) lett a DAC-támadósor újabb erősítése. Az egykori belga utánpótlás-válogatott a holland Fortuna Sittard csapatától igazol Dunaszerdahelyre, ahol a mostani szezon végéig szóló megállapodást írt alá.

Az egykori belga utánpótlás-válogatott Thibaud Verlinden a DAC-támadósor további erősítése
Fotó: dac1904.sk

Thibaud Verlinden édesapja, az egykori kapus, az 1994-es és 1998-as világbajnoki résztvevő Dany Verlinden után örökölte a futballista géneket. Thibaud a Club Brugge, a Standard Liège és az angol Stoke City akadémiáján töltötte az ifjúsági éveit. Később a német St. Paulinál és Angliában a Stoke-on kívül a Boltonnál is megfordult. Idei év januárjában a holland élvonalbeli Fortuna Sittard igazolta le.

„Múlt héten jártam itt, megnéztem a stadiont és az akadémiát. Minden új és szép. Nagyon várom az új kihívást egy új országban, úgyszintén a rajongókkal való találkozást is. Nagyon boldog vagyok. Először is szeretnék minél több percet játszani, és a lehető legjobb helyezéshez segíteni a klubot. A csapat sikere a legfontosabb számomra. A támadósor mindkét szélén bevethető vagyok, a posztomból kifolyólag szeretek cselezni, a kapu elé ívelni és támadásokat befejezni” – mondta Thibaud Verlinden röviddel a mai szerződés-aláírást követően.

Az új igazolás az U15-től egészen az U19-es kategóriáig képviselte Belgiumot, amelynek színeiben összességében majdnem 60 alkalommal lépett pályára.

„Thibaud Verlinden a Standard Liège híres Louis Dreyfus akadémiájának az egyik legtehetségesebb növendéke volt. Híres futballcsalád az övék, édesapja a nemzeti csapat és a Club Brugge kapuját is védte. Ígéretes futballistaként még fiatalon leigazolta a Stoke City akadémiája, ahol képes volt eljutni az angol másodosztályban, a Championshipben szereplő felnőttgárdáig, ami egy fiatal külföldi akadémistától rendkívüli teljesítmény Angliában. A Bolton Wanderers csapatánál töltött sikeres vendégjátéka alatt – közvetlenül a Covid-19 járvány kitörése előtt – egy sérülés állt a fejlődése útjába. A tárgyalások alatt végig azt éreztük, Thibaud nagyon motivált, hogy megmutathassa a benne rejlő óriási lehetőségeket. Várjuk már a közös munkát és sok sikert kívánunk neki” – állapította meg Jan Van Daele, klubunk sportigazgatója.

dac1904