Zárt kapus lesz a vasárnapi DAC-Slovan, a hivatal lesöpörte Világiék teszteléses javaslatát

A dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal állásfoglalásban tiltotta meg, hogy nézők előtt kerüljön sor a vasárnapi DAC-Slovan meccsre, annak ellenére, hogy a klub komoly erőket mozgósított a focidrukkerek gyorstesztelésére. A klub tulajdonosa nagyon sajnálja a történteket.

Zárt kapus lesz a vasárnapi DAC-Slovan, a hivatal lesöpörte Világiék teszteléses javaslatát
Fotó: Cséfalvay Á. András

A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár a sajtótájékoztatón beszámolt a klub elképzeléséről, ami arról szólt, hogy beszereznek 3,5 ezer antigén tesztet és a Medirex céggel együttműködve letesztelik azokat a bérlettel rendelkező drukkereket, akik a vasárnapi DAC-Slovan mérkőzésre kilátogattak volna.

Első lépésben megszólították a bérletes rajongókat, hogy részt kívánnak-e venni a mérkőzésen. Amennyiben igen, megadták az e-mail-címüket, amin keresztül jelezhették az érdeklődőknek, pontosan mikor és hol jelenjenek meg a tesztelés miatt. Az elképzelések szerint a dunaszerdahelyi MOL Aréna közvetlen közelében 15 helyszínt létesítettek volna erre a célra. Azt feltételezték, hogy 5 percig tart a mintavétel, és aztán a megvizsgált drukkerek  20 percen belül az e-mailjükre megkapták volna az eredményt. Ha a tesztelés eredménye pozitív, az illetőt felkérik, menjen haza. Ha negatív, akkor megkapja azt a karszalagot, amivel bejuthat a stadionba. Vagy kétezer drukker jelezte, hogy érdekli őket ez a teszteléssel egybekötött meccslátogatási lehetőség.

Előzetesen a közegészségügyi hivatal még csütörtökön reggel is hozzájárult a sportesemény ilyen körülmények közötti megtartásához. Aztán tegnap délután már jött is a tiltó rendelkezés, még azelőtt, hogy a kormány bejelentette a kijárási tilalmat. 

A kialakult helyzetet Világi nagyon sajnálja, és elnézést kért a drukkerektől, akik pár napig abban a hitben élhettek, hogy vasárnap kilátogathatnak a meccsre.

(para)