Világi Oszkár: „A DAC a Kárpát-medence egyik legkedveltebb csapata, ami nagy erőt ad számunkra”

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa megtartotta évzáró beszédét a IX. DAC-karácsony gálaesten.

Világi Oszkár: „A DAC a Kárpát-medence egyik legkedveltebb csapata, ami nagy erőt ad számunkra”
Világi Oszkár (Fotó: dac1904.sk/Lelkes Ernő)

Világi örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy két év után újfent élőben, személyes részvétellel rendezhették meg a DAC-karácsony ünnepségét, amire több százan látogattak el.

„A DAC ma már a Kárpát-medence egyik legkedveltebb csapata, és érezzük, hogy ez milyen erőt ad számunkra”

– mondta Világi, majd hozzátette: legfőképpen az elvégzett munka az, ami megfogta. Méltatta a sportolókat, hogy éveken keresztül fáradhatatlanul és becsülettel elvégzik az edzéseket, és nagy dolognak tartja, hogy ez megtörténik Dunaszerdahelyen.

„Ez után a munka elvégzése után sokan professzionális játékossá válhatnak, akik a DAC-klub keretéből jöttek ki. Az európai focipályákon játszhatnak majd, de lesznek olyanok is, akiknek ez nem adatik meg, mert az élet folyása nem ebbe az irányba viszi őket” – mondta, ugyanakkor hozzátette: az itt elvégzett munka nem veszik el.

Világi kitért a kezdetekre is: nyolc évvel ezelőtt nem volt a klubnak stadionja és akadémiája, de hiányzott a tudás is azzal kapcsolatban, hogyan néz ki egy professzionális klub. De mindez már a mindennapok részét képezi, amire büszkék is lehetnek.

Beszédében kitért rá, hogy a DAC U13-as és U15-ös csapata is őszi bajnokként zárt, de az U11-es csapatara is felhívta a figyelmet, amely Lengyelországban színvonalas európai csapatokat győzött le, és az aranyérmet is elhozta.

A felnőtt csapatról sem feledkezett meg. A DAC jelenleg a második helyen áll a Fortuna Ligában, három ponttal lemaradva a listavezetőtől.

„Ez csak a számok bűvölete. Sokkal fontosabb, sokkal nagyobb reményt ad mindaz, ami a klubban történt: az elvégzett munka minősége, maga az elvégzett munka ténye és a csapatszellem, amely ősszel kialakult a klubban” – húzta alá.

A DAC tulajdonosa megjegyezte, hogy az elmúlt öt évben csak a Slovan és a DAC volt képes arra, hogy minden évben kivívja a nemzetközi kupaszereplést. „Egyszerűnek tűnik mindez, de biztos nem az, ha csak ketten tudtuk ezt megtenni.”

Világi biztos benne, hogy a jelenlegi DAC minden idők legerősebbike, és szerinte ezt bizonyították is az őszi mérkőzéseken. „Nagyon sok tehetséges játékosunk van, aki ezt bizonyítani fogja nemcsak a DAC mérkőzésein, hanem hazájuk válogatottjában is.” Hozzátette: büszkék lehetnek azokra a játékosokra, akik a DAC-ban játszottak, de ma már más külföldi klubok sikeres labdarúgói. De szerinte azokra lehetnek a legbüszkébbek, akik az akadémiából érkezve lettek a DAC felnőtt csapatának a tagjai.

„Ők azok, akik a klub minden tagjának közös erőfeszítésével kerülnek oda, hogy bizonyítsák, itt is születnek tehetségek.”

Zárásként az örökös kétkedőknek, rosszakaróknak is üzent: „az életben a leglehangolóbb érzés a sikertelenség oldalán állni, hiszen ez nem ad erőt, hanem elvesz. Azok, akik a DAC ellen dolgoznak, nekik a sikertelenség életét kell megélniük, hisz napról napra, évről évre, ahogy jönnek a sikerek, nekik úgy fogy az erejük. Így fognak elenyészni az idő pusztító ölelésében.”


-para-