Vida Máté: Ezt mi magunk sem gondoltuk volna!

A 23 éves magyar középpályás feleslegesen aggódott a tegnapi meccs előtt.

Vida Máté: Ezt mi magunk sem gondoltuk volna!
Fotók: Cséfalvay Á. András – további képekért kattints!

„A csapat egy kisebb gödörben volt, és nyilván nem gondoltuk volna, hogy 5:2-es sikerrel zárjuk a Slovan elleni derbit. Természetesen győzni szerettünk volna, de az elmúlt másfél év óta először nem mi voltunk az esélyesek – legalábbis mi így éreztük és a közvélemény is ezt sugallta. Ez valamilyen szinten pozitív dolog volt számunkra, hiszen felszabadultan futballozhattunk, nem pedig görcsösen, mint a legutóbbi meccseken.

Bátran, gyorsan, erősen játszottunk és szerencsére ezúttal bementek a helyzetek is. Mindent kiadtunk magunkból egy nagyszerű, de ezúttal kissé fáradt csapat ellen. Óriási győzelmet arattunk” 

– értékelt a tegnapi DAC-Slovan után Vida Máté.

Igazi örömünneppel zárult a sárga-kékek számára a tegnapi nyárbúcsúztató rangadó. Ehhez az is kellett, hogy a játékosok sokkal frissebbnek tűntek a pozsonyiaknál. „Ezt mi magunk sem gondoltuk volna, hiszen kemény hét volt mögöttünk, többször napig két edzést abszolváltunk. Szombaton úgy éreztem, mintha ólomból lettek volna a lábaim és aggódtam is, mi lesz a Slovan ellen. Szerencsére vasárnapra azonban felfrissültünk, nagyon jó erőben van a gárda. A kezdőcsapat nagy részének már 11-12 mérkőzés van a lábában.

Az biztos, hogy fizikálisan is felülmúltuk a pozsonyiakat” 

– mondta a Vasas egykori játékosa.

Kapcsolódó cikkek:
 
Fortuna Liga: FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 5:2 (Online)
 
DAC-Slovan – Hyballa: „A fejlődés fontosabb, mint az eredmény”
 
Fortuna Liga, 7. forduló: DAC-gála Dunaszerdahelyen, oda a Slovan veretlensége
 
DAC-Slovan: Csendben jöttek, lógó orral távozhattak - Fotók és videó a vendégszurkolók érkezéséről és a meccsről


(fcdac.sk)