*á.š Veszélyben a DAC-Slovan örökrangadó: 14 fertőzöttet találtak a pozsonyiak keretében! | DAC

Veszélyben a DAC-Slovan örökrangadó: 14 fertőzöttet találtak a pozsonyiak keretében!

14 koronavírus-fertőzöttet találtak a pozsonyi Slovan labdarúgócsapatának keretében. Az egész stáb és a vezetőedző is karanténba került - tájékoztattak a klub honlapján.

Veszélyben a DAC-Slovan örökrangadó: 14 fertőzöttet találtak a pozsonyiak keretében!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A fejlemények ismeretében kérdéses, hogy megrendezésre kerül-e a Fortuna liga örökrangadója, a DAC-Slovan. A zárt kapus mérkőzésre vasárnap (október 25.) 16:00-kor kerülne sor Dunaszerdahelyen.

Az ŠK Slovan teljes kerete és stábja a hétvégi forduló előtt esett át az előírt tesztelésen. A klub szombaton kapta kézhez a laboreredményeket, melyekből kiderült, hogy a keret és a stáb 14 tagja koronavírusos. Szombaton már többen nem érezték jól magukat, és egyeseknél hőemelkedést is megállapítottak.

Mivel a fertőzöttek sem a szombati tréningen, sem a vasárnapi DAC-Slovanon nem vehetnek részt, a csapat komoly bajba került.

A jelenlegi előírások szerint az együttesnek akkor kell pályára lépnie, ha fel tud sorakoztatni 13 negatív játékost, köztük legalább egy kapust. A helyzetet nem könnyíti az sem, hogy szinte az egész stáb, és a Slovan vezetőedzője is karanténba került.

"Jelenleg a Dunaszerdahelyre utazó együttes összetételén dolgozunk. Sok játékosunk esett ki a sérülések és a pozitív tesztek miatt is, és attól tartunk, hogy vasárnapig a helyzet tovább romolhat. A helyzet sajnos nagyon komoly"

- nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan igazgatója. A pozsonyiak játékosai vasárnap reggel még átesnek egy antigén gyorsteszten is, és ha legalább 13 negatív játékosuk lesz, elutaznak Dunaszerdahelyre.

"Már most megállapíthatjuk, hogy biztosan nem teljes felállásban szereplünk majd, és bár igényes és fontos mérkőzésről van szó, biztosan nem egyenlő körülmények mellett szállunk szembe a dunaszerdahelyiekkel. Viszont nem marad más, csak respektálni az érvényes előírásokat, és megtenni mindent azért, hogy a lehető legjobb felállásban utazzunk a mérkőzésre"

- tette hozzá panaszosan ifj. Kmotrík.

(parameter)