Vasárnap délután ellepik a zsaruk Dunaszerdahelyt

Rizikósnak minősítették a vasárnap este 19.30-kor esedékes DAC-Slovan bajnoki derbit a rendezők, emiatt pedig a az egy négyzetméterre eső rendőrök száma is jelentősen megnő Dunaszerdahelyen a mérkőzést megelőző és követő órákban.

Vasárnap délután ellepik a zsaruk Dunaszerdahelyt
Fotó: TASR-archívum

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy a rendőrök a közrend fenntartására ügyelnek majd, és ezen a napon nagyobb számban érkeznek majd a dunaszerdahelyiek segítségére Nagyszombat megye más járásaiból is. 

A DAC-Slovan mérkőzésre vonatkozóan már nincsenek létszámkorlátozások, visszatérhet minden a régi kerékvágásba, ennek megfelelően nincs akadálya annak, hogy nagy számban érkezzenek szurkolók mindkét táborból.

A rendőrség éppen ezért már a kora délutáni óráktól fokozza a jelenlétét a stadionhoz közeli utcák környékén. A Slovan szurkolóinak csoportos érkezésekor, ami 18 óra környékén várható, lezárják majd a Sport utcát, illetve szükség esetén más utcát is, melyen az állomástól a stadionig eljutnak.

A rendőrség arra kéri mindkét szurkolótábor tagjait, hogy tartózkodjanak a sporttal összeegyeztethetetlen viselkedéstől úgy a mérkőzés előtt és után, mint az alatt is. 

(parameter)