Ukrajnából erősített a DAC

A 21 éven aluli ukrán válogatott Maksym Tretyakov a támadósor erősítéseként érkezik.

Ukrajnából erősített a DAC
Fotó: fcdac.sk

Maksym Tretyakov 1996. március 6-án született Troitsko-Safonove községében. A Dnipro Dnyepropetrovszk neveltje, de az élvonalba csak két másik klub színeiben kóstolt bele. A 2015/16-os szezonban mutatkozott be az első ligában, amikor kölcsönjátékosként a harkovi Metaliszt együttesében szerepelt. 2016 nyarán a Csernomorec Odessza igazolta le. Összesen 58 alkalommal lépett pályára az ukrán élvonalban. Az elmúlt idényben stabil tagja volt a „Tengerészek” kezdőcsapatának, és 30 bajnokin 4 gólt is sikerült szereznie.  

Tretyakov az U16-os kategóriától kezdve folyamatosan tagja hazája ifjúsági válogatottjainak, jelenleg az U21-es csapat keretéhez tartozik. A jobb lábas támadó középpályás főleg jobb és bal oldali szélsőként, esetleg a csatárok mögött kap szerepet. Erőssége a gyorsulás, remekül helyezkedik és kiválóan lát a pályán, mindkét lábával pontos passzokat osztogat.

A huszonkét esztendős és 175 centiméter magas ukrán futballista három évre kötelezte el magát a DAC-hoz. Szerződése a sikeres egészségügyi vizsgálatok után lép érvénybe. A Csallóközben találkozhat honfitársával, Andrii Liashenkoval, és Sergej Korobka (1996-1997) után a második olyan ukrán játékos lehet Dunaszerdahelyen, aki sárga-kékben pályára lépett az élvonalban.

„A Maksymról szóló referenciák meggyőztek minket arról, hogy ilyen fiatalon is azonnali erősítést jelenthet a számunkra. Végigjátszotta az ukrán élvonal legutóbbi szezonját, folyamatosan szerepet kap a huszonegy éven alatti válogatottban is, és érkezésével minden bizonnyal megnő a konkurencia a támadósorunkban. Annak is örülhetünk, hogy több ajánlat közül pont a miénket fogadta el, és meggyőződésem, hogy sikeres lesz az együttműködésünk,” szögezte le Jan Van Daele sportigazgató.

fcdac.sk