Új kapust igazolt a DAC

Az utánpótlás-válogatott három évre szóló szerződést írt alá a dunaszerdahelyiekkel.

Új kapust igazolt a DAC

A DAC újabb játékost igazolt, méghozzá a tizennyolc esztendős tehetséges kapust, Adrián Slančíkot (szül. 1999.7.22.). A Budčán született kapus a Slovan neveltje, rövid pályafutása alatt megfordult Zólyomban és Besztercebányán is, a legutóbbi két évet pedig a Prešov Tatran együttesében töltötte. Slančík tagja a szlovák U20-as válogatottnak is.

Tíz nappal ezelőtt még az idősebb ifik bajnoki mérkőzésén védett a DAC-Akadémián, és bravúrjaival az őrületbe kergette a támadókat. Slančík péntektől már a DAC kötelékébe tartozik, amellyel három évre szóló, a 2020/21-es szezon végéig érvényes szerződést kötött vele.

Fiatal kora ellenére Slančík már tíz alkalommal is pályára léphetett az élvonalban. Ezeket a rajtokat a tavalyi idény során a Prešov Tatran kapusaként gyűjtötte, beleértve a DAC elleni gólnélküli döntetlent az őszi 18. fordulóban.

„Nagyon boldog vagyok. Érdekesnek találtam a DAC ajánlatát, tetszett a klub hozzáállása a tárgyalások során. Beszélgettem a kapusedzővel is, és úgy érzem, nagy lehetőség áll előttem a fejlődésre, hiszen Dunaszerdahelyen minden feltétel adott ehhez. Egyúttal nagy kihívás előtt állok, hogy a jövőben megküzdjek az egyes számú kapusposztért” – szögezte le a Rossi-legénység kapusújonca.


(fcdac.sk)