Tomáš Huk: A megosztott harmadik és negyedik hely jó alap a jövőre nézve

Tomáš Huk gyermekként élvezte a stadionlátogatásokat, mostanában a szurkolókkal való találkozásoknak örül – olvasható az elsőként  fcdac.sk-n által közölt interjúban

Tomáš Huk: A megosztott harmadik és negyedik hely jó alap a jövőre nézve
Fotó: fcdac.sk

Elmúlt már a nagyszombati vereséget követő fájdalom?

„Nem múlt el, hiszen a vereségek között is van különbség. Még én is érzem, akárcsak a csapattársaim, de idővel elmúlik.”

 

Lezárult az alapszakasz első fele. A tabella negyedik helyén állunk, hat ponttal elmaradva az éllovas mögött, ám szintén hatpontos előnnyel rendelkezünk a hetedik helyen tanyázó Trencsén előtt. Hogyan értékeled az alapszakasz első felét?

„Úgy gondolom, hogy a csapat minden tőle telhetőt megtett, minden egyes mérkőzésen igyekeztünk száz százalékot nyújtani. A megosztott harmadik és negyedik helyen állunk, ami jó alapot jelent a jövőre nézve, de folytatnunk kell a megkezdett munkát.”

 

Nagyszombatban mindössze a harmadik vereségünket szenvedtük el ebben a naptári évben. Mit gondolsz erről a tényről?

„Ez egy szép szám, és bízom benne, hogy ennyi is marad, és az esztendő végéig már nem is gyűjtünk be több vereséget.”

 

A válogatott mérkőzések miatti szünet során most talán kicsit megpihenhettek a három angol hetet követően…

„A nagyszombati összecsapás utáni két napon pihenhettünk, és tegnaptól már a Zólyombrézó ellen készülünk. Ahogy közeledik az a találkozó, úgy fogunk rá egyre sűrűbben gondolni. Kipihentek vagyunk, így nem kell a pihenőidő.”

 

Szerdán nyílt napt rendez a DAC, mely során a stadion olyan helyeire is beléphetnek a szurkolók, ahova általában nincs bejárásuk. Miként vélekedsz ezekről az akciókról?

„Már nagyon várom, hiszen ez mégiscsak egy élmény. Amikor kicsi voltam, én is jártam a nagyobb stadionokban. Bár az emberek csak a régi tribünben barangolhatnak, úgy vélem, hogy mégiscsak élményteli séta lesz. Többek között azt is megnézhetik, hogy hol szoktunk átöltözni. Már várom a szurkolókkal való találkozást, és biztos beszélgetni is fogunk.”   

 

Szombaton pedig a Videotonnal mérkőzünk, amely vezeti a magyar bajnokságot és nyáron az EL-selejtezőben a Bordeaux-t búcsúztatta.

„Érdekes párharcra van kilátás, a nemzetközi mérkőzések mindig specifikusak. Másrészt terünk lesz kipróbálni néhány új elemet, amelyeket eddig csak az edzéseken gyakoroltunk. Természetesen, mindez mellett célunk a jó eredmény elérése.”

fcdac.sk