Tomáš Huk bízik az U21-es Eb-részvételben

A DAC két fiatal játékosa, Tomáš Huk és Róbert Polievka sokáig a szlovák 21 éven alatti válogatott szűkebb keretébe tartoztak, amely már pénteken kiharcolhatja a jövő évi, lengyelországi U21-es Európa-bajnoki részvételt. 

Tomáš Huk bízik az U21-es Eb-részvételben
Tomáš Huk (balról) - Fotó: TASR

Ehhez a Fehéroroszország elleni hazai összecsapáson elég egy pontot szerezniük - írja a DAC weboldala.

A DAC rossz idénykezdete is hozzájárult viszont ahhoz, hogy Pavel Hapal szövetségi kapitány csak a tartalékok közé nevezte a klub két fiatal futballistáját. A srácok viszont nem akarnak megbékélni a kialakult helyzettel, és minden bizonnyal megküzdenek az életre szóló élmény eléréséért, amit egy Eb-n való részvétel jelent.

Tomáš például minden edzés előtt vagy után még a konditeremben abszolvál egy komolyabb edzésadagot.„Hatalmas a motiváció, ezért is dolgozom ilyen keményen. Szükséges, hogy minden játékos hozzátegyen még valami pluszt is a felkészüléséhez. A focit nem tudod átverni, ezért is próbálok keményen dolgozni magamon. Szurkolni fogok a srácoknak, hogy pénteken győzzék le a fehéroroszokat, és élvezzék ki a kijutás mámorító érzését. Én is ott leszek a stadionban, hiszen át akarom velük ezt élni. Bízom benne, hogy kijutunk, és ha lesznek majd felkészülési mérkőzések, akkor lehetőséget kapok megküzdeni a csapatba kerülésért. Aztán már csak az marad hátra, hogy jó teljesítménnyel meggyőzzem a szövetségi kapitányt arról: helyem van a válogatottban” - teszi hozzá a fiatal védőjátékos, aki a múltban már több korosztályos válogatottnak is a tagja volt.

(fcdac.sk)