*á.š Tirolban edzőtáborozik a DAC, Száraz Benjámin otthon maradt | DAC

Tirolban edzőtáborozik a DAC, Száraz Benjámin otthon maradt

A tavalyi nyárhoz hasonlóan a DAC idén is Fügenben, a Dunaszerdahelytől közel 600 kilométerre fekvő, festői környezetben elterülő községben edzőtáborozik. Az elkövetkező egy hétben az itteni Gartenhotel Crystal lesz a sárga-kékek átmeneti otthona. Az összpontosítás ugyanis jövő péntekig tart, amikor is a Red Bull Salzburg elleni edzőmérkőzéssel lezárul - áll a klub hivatalos honlapján.

Tirolban edzőtáborozik a DAC, Száraz Benjámin otthon maradt
Fotó: dac1904.sk

A csapat tegnap még odahaza, a MOL Akadémián edzett, majd a játékosok és a stáb közösen megebédelt, és 12:45-kor nekivágott a hosszú, közel kilencórás útnak. A küldöttség röviddel este fél tíz előtt ért Fügenbe.

„Az út hosszú volt, de legalább lehetőséget nyújtott a pihenésre. A srácok különféle módon töltötték az időt, filmeket vagy az Eb mérkőzéseit néztük, és szinte mindenki aludt is egyet”

- árulta el Dominik Veselovský, az utazó keret második legfiatalabb tagja.

A megérkezés után következett a közös vacsora és a kötelező takarodó. Németh Antal vezetőedző mára egy, holnapra két gyakorlást tervezett be. Ezen felül ma este még egy taktikai megbeszélés is vár a csapatra. Az edzések a közeli SVG Stumm pályáján fognak zajlani, tehát ugyanott, mint 2020 nyarán.

Percekkel a tegnapi indulás előtt történt egy változás a létszámban, Száraz Benjamin ugyanis otthon maradt. A 23 éves kapus iránt több fortunaligás csapat is érdeklődik, várhatóan kölcsönjátékra távozik.

Így tehát a következő 22 játékos állt ma edzésbe: Jedlička, Veszelinov, Horváth (kapusok) – Beskorovainyi, Balić, Braun, Brunetti, Andzouana, Njie, Moumou, Kružliak, Taiwo, Divković, Nicolaescu, Fábry, Malý, Veselovský, Rymarenko, Nebyla, Vera, Sharani és Bencze (mezőnyjátékosok).

(dac1904.sk)