Téli Tipsport Liga: DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno 0:5 (0:2)

A cseh második vonal őszi harmadik helyezettje ellen kezdte meg a DAC a Téli Tipsport Liga küzdelmeit Dunaszerdahelyen.

Téli Tipsport Liga: DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno 0:5 (0:2)
Fotók: Cséfalvay Á. András

Hélder vezetőedzőtől ma két U19-es játékos, a 18 éves panamai Phillips és a 17 éves Javro kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, Bednár pedig féléves kihagyás után tért vissza.

Kalmár és Vida Máté sérülés miatt hiányzott, a többi játékost a torna további találkozóira pihentette a DAC mestere (a TTL-ben egy meccsen maximálisan hetet lehet cserélni).

A brünniek a 15. percben szerezték meg a vezetést, Fousek tizenöt méterről helyezett a felső sarokba. Röviddel a félidei szünet előtt Přichystal iratkozott fel a góllövőlistára egy hasonló találattal, csak épp ő a másik oldalra célzott. Az eredmény egy órányi játék után dőlt el végleg. Míg Divković nem tudta kihasználni lehetőségét, a túloldalon előbb Přichystalról pattant a hálóba a labda, majd egy perc múlva Pachlopník növelte már négygólosra a Zbrojovka előnyét. A kegyelemdöfést a 88. percben Bariš adta meg, egy látványos akció végén lőtt laposan a kapufa tövébe.

DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno 0:5 (0:2)

MOL Akadémia, 1-es számú füves pálya, Dunaszerdahely, 2020. január 18., szombat, 13:00 ó, felhős, borult idő, -1°C
Góllövők: 15. Fousek, 44. Přichystal, 63. Přichystal, 64. Pachlopník, 88. Bariš
Játékvezetők: Smolák - Kováč, Straka, 400 néző
DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Bednár (65. Nagy), Fábry - Phillips (67. Taiwo), Divković, J. Švec (46. Ramirez) - Javro (67. Schäfer). Edző: Hélder Cristovao.
Zbrojovka: Floder - Kotula, Dreksa, Sedlák, Fousek (61. Jurásek), Pachlopník, Bariš, Čermák, Šumbera (54. Krška), Hladík (83. Sedlák), Přichystal (67. Vintr). Edző: Miloslav Machálek.

Már holnap koradélután javíthathat a DAC, a Téli Tipsport Liga második mérkőzésén a szlovák 2. ligában szereplő Szakolca együttesét fogadja. Ezt a találkozót szintén a MOL Akadémián rendezik, ám a műfüves pályán.

fcdac