Tbiliszi-DAC – Rossi: "Mindenünket otthagytunk a pályán"

Az FC DAC 1904 csapat csütörtökön felküzdötte magát az Európa Liga 2018/2019 selejtezőjének második körébe.

Tbiliszi-DAC – Rossi: "Mindenünket otthagytunk a pályán"
Fotó: Cséfalvay Á. András / Paraméter

A DAC Grúziában 2:1-re győzte le az FC Dinamo Tbiliszit, és mivel a hazai mérkőzés eredménye döntetlen (1:1) volt, továbbjutottak. Az első gólt röviddel a szünet előtt a grúz Budu Zivzivadze lőtte be, a DAC-nak azonban a végjátékban sikerült megfordítania az állást Vakoun Issouf Bayo két góljának köszönhetően.

A második kör első meccsén a DAC a fehérorosz Dinamo Minszk ellen játszik, amely 2:0-ra megverte az ír Derry City csapatot. Ezt követően a visszavágóban, hazai pályán 1:2-re kikaptak, de ennek ellenére továbbléphettek a második körbe. Az első mérkőzésre július 26-án kerül sor a Csallóközben, a visszavágó augusztus 2-án lesz Minszkben.

Európa Liga 2018/2019, 1. selejtezőkör, visszavágó:

Dinamo Tbiliszi - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1:2 (1:0)

Góllövők: 41. Zivzivadze, ill. 86., 90+4. Bayo
Sárga lap: Lochosvili, Kiteišvili - Ljubičič, Bayo, Vida Máté
Játékvezetők: Meckarovski (macedón) - Nedelkoski (macedón), Petreski (macedón)
Nézőszám: 6000
Dinamo Tbiliszi: Buliskeria - Rukhaia, Kobouri, Lochosvili, Charabadze,Ivanisenia, Ninua - Šulaia, Kiteišvili, Ergemlidze (88. Ivanišvili) - Zivzivadze (74. Vacadze)
Dunaszerdahely: Macej - Huk, Šatka, Záhumenský - Koštrna, Herc, Ljubičič (72. M. Vida), K. Vida (80. Treťjakov), Davis (57. Kalmár) - Pačinda, Bayo
/első mérkőzés 1:1, a Dunaszerdahely továbbjutott a 2. körbe/

A meccs értékelése:

Kachaber Katcharava, a Dinamo Tbiliszi edzője:

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont idegesek lettünk, és alapvető hibákat követtünk el. Nem róhatok fel azonban semmit a játékosaimnak, a tapasztalatlanság döntött a meccsen. Az ellenfelünk hosszú labdákkal próbálkozott, nyomás alá helyezett bennünket. Mindkét gól fejesből született, melyet nem tudtunk kivédekezni."

Marco Rossi, a DAC edzője:

"A meccs elég komplikáltan kezdődött a számunkra, lassúak voltunk, a hazaiak nyomás alá helyeztek bennünket, sok pontrúgást végezhettek. Az első félidőben megérdemelten álltunk vesztésre. A második félidőben már az elképzelésem szerint játszottunk, kisebb hibákkal. Mindenünket otthagytunk a pályán: a lábunkat, a szívünket, az eszünket. Bayo volt a nyerőember, aki néha a könnyű helyzeteket elrontja, a bonyolultabbakat pedig belövi."

Kapcsolódó cikkek:

EL: Dinamo Tbiliszi – FC DAC 1904 1:2 - Bayo továbbfejelte a DAC-ot!

Pačinda: Bíztunk benne, hogy fordítani tudunk - boldogok vagyunk!

A DAC sikerétől zeng a szlovák sajtó!

Óriási örömmámor: így ünnepeltek a DAC játékosai a továbbjutás után (VIDEÓK)


TASR/para