Távozik a DAC panamai védője, Bednár marad Nagymihályban

További játékosmozgások a sárga-kékek háza tájáról: Martin Bednár tavasszal is Nagymihályban szerepel, Jorge Mendez Panamába igazolt.

Távozik a DAC panamai védője, Bednár marad Nagymihályban
Fotó: dac1904.sk

Martin Bednár tavaly októberben kölcsönjátékra távozott egykori csapatához, a Michalovce együtteséhez. Tehát oda, ahonnan 2018 nyarán Dunaszerdahelyre igazolt. Martin eredetileg a tavalyi év végéig futballozott volna az ország keleti felében, a klubok megegyezése alapján azonban ezt az időszakot 2021. május 31-ig hosszabbították meg.

A jelenlegi bajnoki szezon alatt Bednár négy alkalommal lépett pályára a DAC-ban és az első sárga-kék találatát is megszerezte. Az utolsó nyolc őszi forduló során egyetlen percet sem hagyott ki – már a kelet-szlovákiai együttes színeiben.

A fiatal panamai védő, Jorge Antonio Méndez Castillo hazatér. „Családi okok miatt Mendez azt kérte tőlünk, engedjük meg, hogy hazatérhessen. A pályafutását szeretné Panamában folytatni. Mi teljesítettük a kérését és a szerződésének felbontása mellett döntöttünk. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban” mondta Jan Van Daele, klubunk sportigazgatója.

„Hálás vagyok a DAC-nak a lehetőségért és minden másért is, amit az elmúlt másfél évben a klubtól kaptam. Szintén köszönet jár, amiért a klubvezetés teljesítette a kérésem. Nem örökre búcsúzom. Bízom benne, hogy egy nap még visszatérek” jelentette ki a 19 éves balhátvéd, aki hat alkalommal lépett pályára Fortuna Ligában, míg a Slovnaft Cup-ban egy találkozó és egy gól is szerepel a neve mellett.


(dac1904.sk)