Spartak-DAC – Rossi csak gratulált, nem értékelte a meccset

A Spartak a DAC elleni meccsen szerezte meg a bajnoki címet. Lássuk, miként vélekednek a látottakról a vezetőedzők.

Spartak-DAC – Rossi csak gratulált, nem értékelte a meccset
Marco Rossi - Archív felvétel

Marco Rossi (DAC): "Kötelességből jelentem meg a sajtótájékoztatón, hogy gratuláljak a Nagyszombatnak a  bajnoki címéhez. A mérkőzést nem kívánom értékelni.

Nestor El Maestro (Spartak): "Most a legboldogabb embernek érzem magam a világon, ahogy a csapatunk tulajdonosa is. Poór úr kiváló ember, mindennél jobban szereti Nagyszombatot, és büszke vagyok arra, hogy ezt a legfontosabb és legnagyobb címet ebben az évben nyertük meg, amikor én lehettem itt a vezetőedző. A Nagyszombat több mint megérdemelten nyerte meg a bajnokságot, egyenesen szétszedte azt. Mindenki más csak a második helyért küzdött, ez az igazság."

Boris Godál (a Spartak csapatkapitánya): "Ez valami fantasztikus, egész életemben erről álmodtam. A csapattársaim körülöttem nyertek már különböző címeket, én pedig azzal a szándékkal jöttem Nagyszombatba, hogy majd ez itt megvalósulhat, és a harmadik évben ez sikerült is. Egész évben senki nem hitt bennünk, holott az élen tanyáztunk. A lehető legjobb időszakban nyertük meg a bajnoki címet, az emberek visszatértek a stadionba és együtt élnek a meccsekkel. Ez a karrierem legszebb napja."

Vladimír Poór (a Spartak tulajdonosa): "Nagyon boldog vagyok, még a könnyeim is kicsordultak. Ugyanúgy, ahogy az összes többi nagyszombatinak. Három héten keresztül már csak ünnepelni fogunk. Nem találok szavakat, ez a színtiszta boldogság."

Anton Sloboda (Spartak): "Ez volt az első esélyünk, hogy a bajnoki címet bebiztosítsuk, nagyszerű, ez sikerült is, ráadásul a saját közönségünk előtt. Az elején büntetőből szereztük meg a vezetést, utána viszont a játéktéren parázslani kezdett a hangulat, a feszültséget érezni lehetett. A legfontosabb viszont az, hogy a második félidőben sikerült megszereznünk a vágyott második találatot. A bajnoki címet rendesen megünnepelhetjük."

Lukáš Greššák (Spartak): "Fantasztikus érzések keringenek bennem. Az őszi első helyük után bíztunk benne, hogy véget érhet a hosszú várakozás a nagyszombati bajnoki cím iránt. Nagyszerű, hogy ez sikerült. A legfontosabb ebben az volt, hogy a tavasz folyamán elbírtunk a nehéz meccseinkkel."


A meccs:

Spartak Trnava – FC DAC 1904 2:0

(TASR)