Slovnaft Cup: A Ružomberokkal találkozik a DAC a negyeddöntőben

A DAC hazai pályán a Ružomberok ellen küzd meg a legjobb négy közé jutásért.

Slovnaft Cup: A Ružomberokkal találkozik a DAC a negyeddöntőben
Fotó: Cséfalvay Á. András

A Szlovák Labdarúgó-szövetség székházában tartották szerdán a hazai kupasorozat, a Slovnaft Cup negyeddöntőjének a sorsolását. A nyolcaddöntőhöz hasonlóan, ebben a fázisban sem érvényes már a területi szétosztás és a Niké Ligás csapatok kiemelése.

A Slovnaft Cup nyolcad- és negyeddöntőjében az a szabály, hogy a legalább két osztálybeli különbségű csapatok párosításánál az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezik meg az összecsapást. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a versenyben maradt 10 csapatból kilenc élvonalbeli, egy pedig harmadik ligás (Lipany).

A negyeddöntő hivatalos játéknapja 2024. február 28-a. Arról, hogy a sárga-kékek valóban ezen a napon lépnek-e pályára, később születik döntés.

A legjobb négy közé jutásért végül a Niké Liga jelenlegi 8. helyezettje, az MFK Ružomberok ellen küzdenek meg, méghozzá a MOL Arénában.

A liptói gárda is négy akadályon van már túl az idei kupasorozatban, kétszer vendégként, kétszer hazaiként játszottak. A 2. fordulóban a Diviaky (V. liga) ellen nyertek 4:0-ra, következett egy 3:0-s győzelem a Zubrohlava otthonában (IV. liga), majd odahaza tizenegyesekkel búcsúztatták a II. ligás Liptovský Mikuláš együttesét. A nyolcaddöntőben a rózsahegyi műfüves pályán 2:0-ra verték a szintén II. ligában szereplő FK Pohronie csapatát.

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, hanem rögtön a tizenegyespárbaj következik.
 

A negyeddöntő párosításai:

DAC 1904 - Ružomberok
Slovan Bratislava/Žilina - Podbrezová
Lipany - Skalica
Michalovce - FC Košice/Trnava

(megj.: a nyolcaddöntőből elhalasztott Košice-Trnava mérkőzést 2024. február 3-á rendezik, míg a Slovan-Žilina találkozónak még nincs kijelölt időpontja)


(dac1904.sk)