*á.š Slovnaft Cup, nyolcaddöntő: Tavaly a DAC vesztét okozta, idén a sárga-kékek túllépnének a Ružomberokon | DAC

Slovnaft Cup, nyolcaddöntő: Tavaly a DAC vesztét okozta, idén a sárga-kékek túllépnének a Ružomberokon

Szerdán a DAC is folytatja szereplését a Slovnaft Cup idei kiírásának nyolcaddöntőjében, amelyben a Ružomberok csapatával mérkőzik meg.

Slovnaft Cup, nyolcaddöntő: Tavaly a DAC vesztét okozta, idén a sárga-kékek túllépnének a Ružomberokon
Fotó: Cséfalvay Á. András

A DAC a bajnokságban ugyan még pontszámban beérheti a listavezető Slovant, de a két csapat közti 13 pontos különbség láttán erre nem sokan fogadnának. A dunaszerdahelyieknek így már csak a szlovák kupában van reális esélyük arra, hogy serleget szerezzenek idén.

A Slovnaft Cup 2020/21-es kiírását tavaly októberben a rossz járványhelyzet miatt félbe kellett szakítani, tavasszal viszont a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) úgy döntött, hogy folytatódhat a sorozat. De mivel az érvényben lévő intézkedések miatt fel vannak függesztve az alacsonyabb osztályú bajnokságok, illetve ezek csapatai nem is edzhetnek, a szlovák kupa hátralévő részében csak a két legfelső szintű bajnokság együttesei vehetnek részt.

A márciusi sorsoláson végül kiderült, hogy a Ružomberok lesz a DAC ellenfele a nyolcaddöntőben.

„A szezon előtt azt beszéltük, hogy szeretnénk valamilyen kupát begyűjteni. A bajnoki cím megszerzése már nagyon nehéz feladatnak tűnik, de a kupában reális esélyünk van erre. A Ružomberok ellen száz százalékot kell nyújtanunk, azt követően pedig megnyerni az egész sorozatot”

idézi a DAC hivatalos oldala Martin Jedličkát, a sárga-kékek hálóőrét.

A jelenlegi idényben gyenge teljesítmény jellemzi a rózsahegyieket, akik december 5. és március 13. között nyolcmeccses nyeretlenségi szériát húztak a bajnokságban, és főként ennek köszönhető az, hogy a rájátszást csak az alsóházban kezdhették meg. A Ružomberok jelenleg a 9. helyen áll a bajnokságban, az elmúlt hétvégén pedig Nyitrán szenvedett vereséget. Ennek ellenére nem számíthatnak könnyű mérkőzésre a dunaszerdahelyiek.

„Kemény meccs vár ránk a Ružomberok ellen, és majd csak azt követően foglalkozunk a Slovannal. Bízom benne, hogy alaposan kipihenjük a vasárnapi meccset és jól felkészülünk az egykori klubom elleni összecsapásra, mert szeretnénk a lehető legmesszebb eljutni a kupában”

bizakodik Dominik Kružliak, a DAC védője, aki 2019 nyarán épp Rózsahegyről igazolt a Csallóközbe.

Idén a két csapat a bajnokság alapszakaszában találkozott kétszer: az emlékezetes dunaszerdahelyi mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, de a több mint egy órán át emberhátrányban játszó hazaiak hat perc alatt fordítani tudtak. A végén a rózsahegyiek már csak korrigálni tudták az eredményt (3:2). A decemberi találkozó 1:1-es döntetlennel ért véget.

A sárga-kékek a Slovnaft Cup előző kiírásának elődöntőjében is összefutottak a Ružomberokkal, akkor a dunaszerdahelyi 1:1 után idegenben 0:3-ra kikaptak Bernd Storck fiai.

A mérkőzést szerdán 16 órakor rendezik Zólyomban. A negyeddöntőig egyetlen mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön büntetőpárbaj következik.


Slovnaft Cup 2020/21, 5. forduló (nyolcaddöntő):

Április 7. (szerda)

FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Skalica (11:00)

MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová (16:00)

ŠK Slovan Bratislava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (16:00)

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 (16:00)


Kedden játszották:

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 0:1 (0:0)

Gólszerző: 57. Corryn

FK Pohronie – FC Petržalka 1:2 (1:1)

Gólszerzők: 33. Galuška – 22. Gašparovič (11-esből), 77. Obročník

FK Dukla Banská Bystrica – KFC Komárom 0:0 – büntetőkkel 5:4

FC Košice – ŠKF Sereď 0:0 – büntetőkkel 4:2


(tt)